1. Veendu, et veebileht on tõesti ettevõtte oma
Et saada kätte Sinu krediitkaardiandmeid ja raha, on petturid üsna osavad looma orginaalidele sarnaseid veebilehti, kus esmapilgul võib tunduda, et oled tõelises veebikaubamajas. Kontrolli alati, et veebilehe aadress on täht-tähelt sama nagu tuntud brändi oma. Paljud libalehed võivad sisaldada tuntud toodete nimesid. Kontrolli ka veebilehe laiendit – kui see lõpeb .net või .org, võib tegu olla pahatahtliku koopiaga, kuna paljud veebikaubamajad kasutavad peamiselt siiski .com või riigi tunnuskoodi laiendit.

2. Kontrolli, kas veebileht on turvaline
Kunagi ei tohiks kaupu osta veebilehtedelt, mille algus pole https://, kuna need ei ole vastava SSL-turvaprotokolliga kaitstud. Turvalisele ühendusele viitab veel ka väike tabalukk aadressiribal.

3. Ära usu võimatuna tunduvaid reklaame Facebookis

Tihti võib sotsiaalvõrgustikes kohata reklaambännereid ja brändide kontosid, mis lubavad ulmelisena tunduvaid allahindlusi päikeseprillide, kodutehnika või brändirõivaste pealt. Neile reklaamidele klikkides võivad avaneda veebilehed, mis ei ole turvalised ning kuhu oma andmeid sisetades riskite sellega, et kogutud teavet kasutatakse kurjasti ära. Kuidas teha vahet, kas ettevõtte Facebooki leht on tõeline? Kontrolli, kas nime juures on väike sinine “linnuke”. See näitab, et Facebook on kasutaja autentinud ja selle taga oleva ettevõtte tuvastanud. Ettevaatus ja kaine mõistus on abiks ka e-postkasti potsatavate ahvatlevate reklaamkirjade puhul ja kahtlasena näivate linkide klikkimisel.

4. Ära ostle avalikus Wi-Fi võrgus
Kõige kindlam on ostud teha turvaliselt kodust. Avalikud wifi-levialad on küll mugavad kasutada, ent nende turvalisuses ei saa kunagi kindel olla ning pahatahtlikud häkkerid on võimelised üsna lihtsalt avalikku võrku sisse tungima ning sealt teie andmeid õngitsema.

5. Mobiilis osteldes kasuta õigeid äppe
Nutitelefoni kaudu osteldes on kõige kindlam viis kasutada veebipoodide endi loodud vastavaid äppe. Äpid tõmba kindlasti ametlikust veebipoest või ettevõtte kodulehelt. Ka maksmiseks kasuta enda panga loodud äppi ja Mobiil-IDd.

6. Maksa läbi turvalise keskkonna
Arvutis on kõige kindlam on maksta oma ostude eest läbi turvalise keskkonna, näiteks PayPali. Samuti võimalik ebasobiva kauba või selle mitte kohale jõudmise korral krediitkaarditehing tagasi pöörata. Ettevaatlik peaks olema siis, kui mõni veebileht ei paku krediitkaardiga maksmise võimalust ja palub teha pangaülekande.

7. Jälgi hoolega oma krediitkaarditehinguid
Paljud inimesed ei pruugi ostutuhinas oma krediitkaarditehingutele tähelepanu pöörata ning kurjategijad on osavad seda ära kasutama. Kui oled ostnud mitmesaja euro eest, siis võib hiljem mõnekümne eurone arve kergesti kahe silma vahele jääda. Ent täna mõnikümmend ja homme mõnikümmend on pikema aja peal kokku juba korralik kahjum. Ka väikesed paarieurosed tundmatud tehingud võivad viidata sellele, et keegi kasutab teie krediitkaarti kurjasti ära ning võib sealt ühel hetkel suurema summa krahmata.