Saage siis tuttavaks: esimene 5K-arvutimäng, Star Warsi teemaline rollikas Knights of the Old Republic II: The Sith Lords.

Nagu nimi ilmselt reedab, pole see siiski midagi värsket, vaid juba 2004. a detsembris ilmunud teos, millest saabusid nii Xboxi- kui ka arvutiväljalase.

Star Warsi huvilised võtsid selle üldiselt soojalt vastu, aga esimest osa kiideti rohkem. Kolmandat jagu paraku seni pole, tootja LucasArts jättis omal ajal projekti pooleli. Küll aga saavad huvilised proovida MMO-tüüpi võrgurollikat Star Wars: The Old Republic, mis käivitus 2013. a oktoobris ja on siiani aktiivne.

Tekib ainult küsimus, et kas opsüsteemidel Linux ja OS X (Mac-arvutid) töötav 5K Sith Lords ka kenasti funktsioneerib. Kas olemaolev riistvara on võimeline nii palju piksleid korralikult ekraanile tooma ja kaadrisagedust ka mõistlikul tasemel hoidma? Kui keegi proovib, olgu lahke ja kommenteerigu siin.

Sith Lords II on saadaval e-keskkondades Mac App Store ja Steam. Suuri uuendusi algupärase väljalaskega võrreldes:

* 4K ja 5K resolutsiooni kasutamise võimalus
* laiekraan-vaate võimalus
* puldi kasutamise võimalus, muuhulgas PS3, PS4, Xbox 360 või One'i pultidele
* mängusisesed "saavutused", mille täitmise kohta teised veebis lugeda saavad
* modifikatsioonide loomise võimalus Steam Workshopi kaudu

Kes tahab mälu värskendada, et milline KotOR 2 õigupoolest on, vaadaku kahetunnist klippi, kus keegi osav mees kogu põhiosast läbi jookseb:

Ja kes tahab natuke sisukamat vaatamist, tšekaku kogumikku kõikidest KotOR 2 kampaania vaheklippidest, mis aitavad lugu esitada.