Twitterit on algusest peale seostatud just nimelt sinna postitatavate sõnumite pikkusega. Säutsud on olnud algusest saati 140 tähemärgi pikkused.

TechCrunch vahendab, et Twitter põhjendas pikemat säutsu sellega, et mõnes kirjakeeles - jaapani, koera ja hiina omas näiteks - on võimalik ühe sümboliga märksa rohkem infot edastada kui näiteks inglise, hispaania või prantsuse keeles.

Twitteri tootejuht Aliza Rosen ütles, et kuigi esimese paari päeva jooksul postitasid katsejänesed 280 tähemärgi pikkusi säutse, mindi mõnda aega hiljem umbkaudu 140 tärgi juurde tagasi. Kuid inimesed säutsusid varasemast rohkem ja vabamalt teades, et endist piirangut pole. Andmed näitavad, et ainult kaks protsenti kasutajaist kirjutasid pikemaid kui 190 tähemärgi pikkusi säutse. Harjumuse jõud on võimas.

Mõned kasutajad hakkasid ka tõeliselt veidraid tviite tegema, näiteks olid mõningad säutsud terve ekraani suurused, kuna kasutajad lõid nii palju reavahesid. Rozen ütles, et tõenäoliselt hakkavad ka nüüd pärast laialdast uue limiidi käikulaskmist kummalised säutsud levima, aga sõnas, et eeldatavasti pöördub peagi kõik jälle normaalseks.

Uuele sammule on ka vastaseid, kes väidavad, et sellega kaob Twitteri nii-öelda essents või põhiolemus.

Uus 280 tähemärgine limiit kehtib ladina tähestikus säutsujatele.