Samsungi arendusosakonna juhi Farooq Khani idee hõlmab 4600 madalalt lendavat satelliiti, mis suudaksid maailmale pakkuda igas kuus andmemahtu kuni üks zetabait ehk sada miljonit terabaiti, kirjutab Digitark.ee.

Ekspertide hinnangul kahekordistuvad järgmise viie aasta jooksul inimeste ootused internetiteenuse osas ning kui Khani idee teoks saaks, lõikaksid sellest kasu nii teenuste pakkujad kui ka nende kasutajad.

Khani idee kohaselt tuleks kuni 1500 km kõrgusele orbiidile saata suur hulk satelliite, mis Maalt interneti meie seadmetesse kiirgaksid.

Sellisele kõrgusele saadetavate satelliitide tootmine ja orbiidile saatmine on kõrgemal orbiidil lendavatest satelliitidest soodsam ning madalamad satelliidid suudaksid edastada ka suuremaid kiiruseid.

(ekraanitõmmis)

Samsung ei ole esimene ettevõte, mis interneti kättesaadavust globaalsel tasandil parandada soovib.

Facebook proovib hetkel välja arendada päikesepatareidel töötavaid internetidroone ning Google investeerib üle miljardi dollari oma programmi SpaceX.

Tihe konkurents aitab asjade käiku kindlasti kiirendada, et juba varsti saaksime veelgi kiiremat internetti kasutada olenemata sellest, kus parasjagu asume.