Üks populaarne vastus oleks kindlasti spordiülekanded. Sestap ei üllata, et augustis toimuvat Rio suveolümpiat kajastatakse ka VR-video ja eraldi 8K video kujul.

Virtuaalreaalsus-video vormis saab näha ava- ja lõputseremooniat ja veel mingeid võistlusi, mis on täpsustamisel. Prille või peakomplekti või muud erivarustust pole vaja. Milleks vaatajahulka kunstlikult piirata - vaata otse brauserist!

Jaapanis saab olümpiasündmusi osaliselt näha lisaks 8K video kujul, 22.2 heliga. Ülejäänud maailm võib samu ülekandeid näha miskipärast ainult täiskõrglahutuse ja 5.1 heliga.

8K tähendab, et pilt koosneb 7680 x 4320 pikslist ehk 33,2 megapikslist. Seda on neli korda rohkem kui 4K pakub ja kuusteist korda rohkem kui täiskõrglahutus esile manab.

8K edastused toimuvad ava- ja lõputseremooniatest, judost, jalgpallist, ujumisest ja korvpallist.

Seda pakutakse ainult Jaapanis mitte seetõttu, et teisi kadedaks ajada. Tõusva päikese maa on lihtsalt nõuks võtnud 2020. a Tokyo olümpiat 8K kvaliteediga teles näidata ja neil leidub ainsana tehnoloogia, mis selle võimalikuks muudab.

Kuna YouTube'is on 8K videod esindatud juba möödunud suvest, siis Forte ei imesta, kui osad 8K olümpiaülekannetest siiski ka sinna jõuavad. Ilmselt mitte päris Rio 2016 ajal, aga mõni aeg pärast seda.

Rio suveolümpiast valmib ametlikult kokku 7000 tundi ülekandeid, mida vaatavad 220 riigis hinnanguliselt 5 miljardit inimest.