See kehtib nii uute seadmete kui ka tarkvara puhul. Erandiks ei osutunud ka Apple'i värske nuti-opsüsteem iOS 7, mis ilmus 18. septembril ehk täpselt nädala eest.

iOS 7 kohta tekkis kiiresti erinevaid kaebusi, millest suurimad toome siin kokkuvõtvalt välja. Kurval moel pole esimene neist isegi Apple'i süü...

7 ei muudagi seadet veekindla(ma)ks!

Internetis on hiljuti hakanud levima võltsreklaam, et iOS 7 muudab seda kasutavad nutiseadmed veekindlaks.

Foto: ekraanitõmmis

Väidetavalt sotsiaalmeediasaidi 4chan vahendusel netti jõudnud "reklaam" on mõistagi kellegi väljamõeldis, kes tahtis ilmselt pilada suurustlevat viisi, mida Apple'i tippjuhid firma uudistooteid tutvustades eelistavad.

Paljud heausksed võtsid aga tõsiselt ulmelist väidet, et tarkvara võib muuta riistvara veekindlaks, ja rikkusid oma seadme ära.

Arvestades, et esimese nädalavahetusega läks kaubaks 9 miljonit iPhone 5 jätkumudelit s ja c, võib karta, et mõnigi saatis manalateele just uue oodatud (ja kuluka) nutitelefoni.

7 pole ju allalaaditav!

Nagu tavaliselt, ei suutnud Apple iOS 7 väljastades samas siiski toime tulla allalaadijate tekitatud serverikoormusega.

See on üllatav, kuna suur osa proovijatest ei pidanudki opsüsteemi üldse alla laadima (see on eelpaigaldatud telefonidele iPhone 5s/5c).

Allalaadimisprobleemide hurjutajad olid netis aktiivsed. Iga kolmas iOS 7 säuts Twitteris keskendus tol perioodil just sellele.

Sotsiaalmeedia-agentuuri We Are Sociali uuring kinnitab samas, et enamus kommentaaridest olid positiivsed, kuna rahvale meeldisid iOS 7 uuendused väga. Nii et lõpp hea, kõik hea, või midagi.

Ajutised hädad

Kolmandat kohta jagavad erinevad pisemad ja suuremad hädad, mida iOS 7-s on seni avastatud. Need mõjutavad eeldatavasti siiski pisemaid inimhulki ja saavad tõeseks osutudes Apple'i poolt lähitulevikus parandatud.

Märkimisväärsemaid kaebusi:

1) Tarkvaraline nõrkus lubab iOS 7 jooksutava iPhone'iga telefonikõnesid teha, ilma et peaks selle "lukust avama".

Kui hädakõne-ekraanil suvalise numbri sisestamise järel korduvalt kõne alustamise nuppu toksida, saadki selle väidetavalt ära teha.

2) Teine tarkvaraline nõrkus võimaldab iOS7ga varustatud, aga lukustatud iPhone'is siiski ligipääsu e-kirjadele, fotodele, Twitteri-kontole jne.

Apple on lubanud mõlemad nõrkused kõrvaldada püsivaralise parandusega – teadmata on aga selle ilmumisaeg.

3) Erinevate iPadi-iPhone'i mudelite akukestvus saab hoobi, kui iOS6-elt iOS 7-ele kolida. (Võrdlustabeleid leiate saidil Ars Technica.)

Seni pole veel kindlaks tehtud, milles asi. Paistab, et siin loeb seegi, millise operaatori võrgus millist nutiseadet kasutada. Eriti hullu löögi pidi aku saama USAs Verizoni all iPhone 5 kasutades, kui sellele iOS 7 paigaldada.

Kuidas tekkinud stressi leevendada

Kui vastne opsüsteem on stressitaseme ohtlikult kõrgele tõstnud, vaadake pingeleevenduseks klippi, kus nood alati leidlikud RatedRR-i kutid tulistavad snaipripüssist kuldse iPhone 5s'i pihta.