Loomulikult said mitmed fännid seepeale pahaseks ja küsivad nüüd raha tagasi, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Kuigi Pokémon Go on tasuta, siis nagu sellistes mobiilimängudes ikka, on võimalik omale päris raha eest erinevaid asju osta. Ning tänu uuendusele, mis senist mängusüsteemi suuresti muutis, on nüüd inimestel võimalus iOS App Store'i ja Google Play kaudu oma raha tagasi küsida.

Värske uuendus tõi mõned muudatused kasutajaliideses, parandas mitmeid varasemaid probleeme mälu kasutamisel, võimaldab nüüd profiili all muuta oma avatari ja uuendati jõusaali (gym) animatsioone.

Kuid uuendus eemaldas ka sinu läheduses asuvate pokémonide jalajäljed. Tõsi, see funktsioon vist pole juba rohkem kui nädala jooksul enam korralikult töötanud, kuid tegemist oli siiski väga hea funktsiooniga, kui see töötas. Ning eemaldamise asemel oleks võinud selle hoopis ära parandada ja uuesti tööle panna.

Ning kui varem sai enda läheduses asuva pokémoni välja valida ja teda otsida, siis peale uuendust seda enam teha ei saa.

Tulemuseks on, et sul pole kõige vähemat aimugi, kui kaugel või lähedal võivad “lähedal asuvad” pokémonid olla. Nad võivad olla ükskõik kus, kuni 500 meetri kaugusel.

Uuendus eemaldas ka API-ligipääsu, mistõttu pole lehekülgedel nagu PokeVision enam infot pokémonide asukohtade kohta. Ja see on ilmselt üks peamisi põhjuseid, miks paljud mängijad pahaseks on saanud.

Miks Niantic selle eemaldas, ei ole hetkel selge, kuid üheks võimalikuks põhjuseks võib olla soov serverite koormust vähendada.

Samal ajal kirjutavad Redditis ja pokémonide foorumites mitmed pahased Pokémon Go mängijad, et viimane uuendus tappis täielikult võimaluse pokémone jahtida nii mängus kui ka nn kolmandate osapoolte lehekülgede kaudu ja see on nende mänguelamust totaalselt muutnud.

Lisaks eelpool mainitud muudatustele on tehtud teisigi pisemat sorti muudatusi. Näiteks iOS-versioonis on kaduma läinud funktsioon Battery Save. Võimalik, et seda pole lihtsalt uue versiooni puhul enam vaja ja app säästab nüüd automaatselt kogu aeg nii palju akut kui võimalik.

Kui oled üks neist Pokémon Go mängijatest, kes uute muudatustega rahul ei ole, siis tänu Euroopas kehtivale tarbijakaitseõigusele saad mängule kulutatud raha tagasi küsida iOS App Store'i või Google Play kaudu.