MK tegevuspaigad ja mütoloogia on piisavalt mitmekülgsed ja rikkalikud, et elada üle beat ’em upi kui kunagi ülimenuka žanri tähtsuse vähenemine ning laieneda muuhulgas koomiksi-, filmi- ja telemaailma.

Sel kuul ilmunud Mortal Kombat X on põhiliinis kümnes ja sarjas üldse juba 21. väljalase. Ja kindlasti ei jää see viimaseks!

Kuna teos leidis sooja vastuvõtu, koostas sait Den of Geek võimsa pingerea: kõik 73 põhitegelast, nende laheduse järjekorras.

Kõrvale on jäetud külalistegelased ja põhitegelaste alternatiivkujud ning lisaks on tingimus, et osalist peab saama valida üks-ühele matšides.

Muidugi on pingerida ülimalt subjektiivne, aga MK huvilisele siiski tore ülevaade ja meenutus sarja ajaloo kohta. Kahjuks pole kirja pandud kõiki väljalaskeid, kus iga tegelane osaleb.

Ma ei hakka üllatusi rikkuma, keda pingerea koostajad kõige lahedamaks peavad – seda enam, et kõigiga tutvumine on päris mugavaks tehtud. Ei pea kümneid kordi „järgmise lehekülje“ nupul klõpsama nagu mõnikord pikkade edetabelite puhul.

Küll aga mainin, et esikümne vääriliseks on hinnatud ka üks tegelane sarja uusimast väljalaskest Mortal Kombat X, nimelt Erron Black. Kui tegelasi on enam kui 70, võib esikümnesse pääsemist võtta suurema saavutusena.

73. ehk laheduselt viimane on aga muide Reiko (debüüt: MK4).