Millised rakendused aga õppuritele kõige enam kasuks võiks tulla? Greenbot reastas mitmed tasuta saadaolevad rakendused ning sellest sedapuhku täpsemalt räägimegi, kirjutab Digitark.ee.

Üheks lihtsaimaks viisiks oma õppematerjalidega töötamiseks on Google Drive, mis lisaks failide hoiustamisele ja jagamisele annab rakendustega Docs, Slides ja Sheets võimaluse ka oma teksti-, slaidiesitluse ja tabel-dokumente luua ja muuta.

Seejuures pakub Google Drive piisavalt dokumenditöötluse võimalusi, et saada hakkama ilma Microsoft Office'ita.

Lisaks on sul ju võimalik dokumentidega ka otse oma Androidi-nutiseadmest töötada, mis on mõne venivama loengu puhul kindlasti eeliseks.

OneNote'i rakendus on mõeldud erinevate märkmete ülestähendamiseks. OneNote pääses alles hiljuti ka Beta-staatusest, tänu millele on kasutatavad mitmed uued võimalused, sealhulgas ka käsitsi kirjutatud märkmete salvestamine.

Seega, kui sulle meeldib just käsitsi oma märkmeid hallata, pakub OneNote selleks sulle suurepärase võimaluse.

Lisaks on rakenduses võimalik kasutada eellaaditud teemasid, kasutada ekraanisalvestisi (screenshot) või lisada märkmetele teisi faile.

Muide, kui oled otsustanud OneNote'i rakendust kasutama hakata, tasub sul kindlasti muretseda ka endale OneNote’i arvutiversioon, kuhu sünkroniseeritakse ka sinu nutiseadmes loodud märkmed.

Tuleb aga arvestada, et selleks on vaja ka Microsofti konto olemasolu. Ilmselt ei ole see probleem, kui sa suvel oma Xboxiga mängisid...

Sunrise Calendar on üks parima kujundusega ja võimalustega Androidi kalenderrakendusi. Lisaks Google'i kalendri haldamisele saad rakendusse lisada ka teiste teenusepakkujate nagu Facebook ja Evernote märkmeid ja meeldetuletusi, hoides kogu infot ühes kohas ja sünkroniseerituna.

Lisaks on Sunrise'i kalender kasutatav ka teistel platvormidel töölaua rakendusena – olemas on Maci tarkvara ja Chrome'i laiendus. Samuti on kõigi Office 365 konto kasutajate rõõmuks Sunrise'il olemas Microsoft Exchange'i toetus.

Kuigi kõigis nutiseadmetes on vaikimisi kalkulaatorirakendus olemas, ei ole sellest vähimalgi määral vastast Calcu nimelisele rakendusele.

Antud rakendus võimaldab näiteks spetsiaalsete liigutuste abil aru saada keerulisematest matemaatilistest operaatoritest või konstantidest, mis on vajalikud erinevate teaduslike ja kõrgema matemaatika arvutustes.

Seejuures on neid näpuliigutusi võimalik seadistada ka arvutusajaloo kustutamiseks või teiste matemaatiliste sisendnuppude kuvamiseks. Lisaks on sul võimalik valida oma lemmik 12 erineva väljanägemise seast.

Evernote (tasuta, premium-pakett 45$ aastas)

Evernote on ilmselt üks tuntumaid tarkvarasid igat sorti märkmete loomiseks ja haldamiseks.

Kui sa kasutad Evernote'i töölaua-rakendust, siis tasub kindlasti proovida ka Androidile loodud varianti, mida omavahel ka sünkroniseeritakse.

Tegemist on tegelikult väga mitmekesise märkmehaldusega, kus on võimalik loodud märkmikke ka teistega jagada ja koos üles tähendada.

Ehkki rakendus on kõigile tasuta, on võimalik endale 45$ eest võimalik muretseda Premium-pakett, mis sisaldab lisaruumi märkmete salvestamiseks ja garanteerib märkmete kiirema sünkroniseerimise pilve.

Ehkki Google Keepi peetakse üldiselt Evernote'i konkurendiks, siis päris märkmehalduse asemel tasub Keepi pidada pigem elektrooniliseks märkmepaberi asendajaks – tegemist on ideaalse lühikeste nimekirjade ja vaja-teha-märkmete ülestähendamise rakendusega.

Lisaks on märkmetele võimalik lisada pilte või ka muid faile/dokumente Androidi-nutiseadmest Google Keepi hoiustamiseks.

Märkmeid on võimalik värvikoodi järgi gruppideks jagada ning lisada neile meeldetuletusi, et märkmetesse lisatu ka vajalikul hetkel meeles püsiks.

Google'ile omaselt on sul võimalik loodud märkmeid ka arhiivi saata, mis kindlustab nende olemasolu ja võimaluse neid otsingust leida aastateks.

Kui eelnevad rakendused on oma tarbijaskonnana võtnud sihiks kõik kasutajad, siis My Study Life on üks spetsiaalselt tudengitele/õpilastele mõeldud rakendustest – täpsemalt digitaalne organisaator õppekorraldusest ülevaate saamiseks.

Rakendusse on võimalik sisestada oma tunniplaan, hoida silma peal kodustel ülesannetel ning muidugi ka eksamiaegadel. Ehkki selle info sisestamine ja ettevalmistamine võib parasjagu aega võtta, kindlustab My Study Life kogu õppetööga seonduva ühes kohas hoidmise.

Lisaks on olemas My Sudy Life'i töölaua-versioon, mida taaskord sünkroniseeritakse ka nutiseadmega. Lisaks on võimalik rakendust kasutada läbi Google'i konto – taaskord üks parool vähem meeles pidada.

***

Need rakendused pole sugugi mitte ainukesed, millest tudengile kasu võib tõusta. Kui sul on mõni eriti hea äramärkimist väärt Android rakendus, millest antud artiklis juttu ei olnud, anna sellest kindlasti kommentaariumis teada. Ilusat õppeaasta algust kõigile õppuritele!