Huviliste ligimeelitamiseks kasutatakse tehnoloogiliselt keerukaid sõnu nagu “närvivõrk” ja “krüptorahaa”, kirjutab Geenius.ee.

Sääraste teenuste populaarsuse taga võib ilmselt olla see, et juba mitu aastat on Eesti kodumajapidamiste hoiused stabiilselt kasvanud. Sukasäärde kogutud rahast tahavad aga oma osa saada kelmid, kes kasutavad ära inimeste vähest finantskirjaoskust.

Konkreetsemalt on eestlaste seast endale uusi kasutajaid leidnud teenused Biznet ja FutureNet.

Erainvestorite ja ettevõtjate närvivõrk tagab 20-30% tootluse

Neist esimene pakub krüptovaluutade ning Forex turul kauplemise teenust, mille puhul lubatakse igakuiseks tootluseks 20-30%.

Loo autorini jõudis teenuse kohta informatsiooni tänu inimestele, kes varasemalt olid seotud Questra ja Kairose nimeliste püramiidskeemiga ning on nüüd liitunud Biznetiga.

Oma ülesehituselt on teenusel mitmeid ohumärke, mis viitavad võimalikule püramiidskeemile. Liitudes peab tasuma deposiidi, tootlus on kosmiliselt suur, väljakandeid saab teha kindlatel aegadel ning uusi liitujaid kutsudes teenib boonust.

Bizneti turundussõnumis viidatakse sellele, et teenus on avatud 24 tundi ja viis päeva nädalas ning see koondab endas “erainvestorite ja ettevõtjate närvivõrku”.

Uusi kasutajaid värvatakse ka YouTube’i vahendusel

Veelgi lihtsamat teenistust pakub FutureNet, mis teenuse kasutajate sõnul on justkui nagu Facebook, kuid seda kasutades saab inimene raha teenida.

Teenistuse saamiseks tuleb teha postitusi, kommenteerida teiste poolt postitatud sisu ning jagada like’isid.