A Good Snowman Is Hard to Build (e.k Head lumememme on raske ehitada) on arvutile loodud nuputamismäng ehk puslekas, millele tähelepanu kogumiseks on kasutatud omapärast, silmatorkavat nippi.

Teose kolm loojat otsustasid nimelt kuni 10. märtsini küsida selle eest täpselt nii palju dollareid kui Londonis parajasti õhutemperatuuri on – kaks neist elavad nimelt sealkandis.

Kuna Snowman on kättesaadav allalaaditaval kujul, on sellist ärimudelit kergem rakendada kui näiteks füüsiliste koopiate puhul poodides.

Idee tuli autoritele juba 2013. a jõulude eel, kui nad kohvikus istusid ning avaldasid soovi tavatööle vahelduseks midagi pidulikku ja lustilist luua. Ka tulevane hinnapoliitika pandi paika juba umbes samal ajal.

Foto: ekraanitõmmis

A Good Snowman Is Hard to Build on saadaval kolmele arvutiplatvormile (Windowsi-, Linuxi- ja Mac-arvutid).

Selle ostmiseks on eri kanaleid ja hinnadki on erinevad. Kodukas küsib dollareid Londoni õhutemperatuuri põhjal (uudise kirjutamise hetkel siis 7).

Steami kaudu on tavahind 11,99 dollarit / eurot (vastavalt USAs ja Euroopas), aga kuni 4. märtsini toimuv allahindlus kahandab selle 9,59-le.

Autorid lubavad selle ka mobiilseadmetele tuua, "aga ei taha kiirustada" ning soovitavad seda 6-9 kuud veel oodata. Ehk siis umbkaudu järgmise talveni, mis oleks mängu sisu arvestades täitsa teemasse.

Mis aga juhtub, kui ilm vajub alla nulli? Autorid maksavad ostjale peale?