Rakendus kannab nime Windows DVD Player ja 14,99 dollari / 14,89 euro eest saad siis äpi, mis paneb arvuti DVD-lugejasse pistetud DVD-plaate esitama, näiteks filme maha mängima.

Kellel on olnud raske õhtu ja ei saa aru, milles probleem: DVD-plaatide ja üldse meediaesitamise võime on asi, mida 2015. aastal igalt moodsalt arvutite ja nutiseadmete opsüsteemilt nagunii tasuta ootaks.

Me ootaksime tasuta muidugi palju rohkematki – nüüd juba kogu Windowsit –, aga kindlasti sellele võimet optilisi kettaid lugeda. Ja kui juba maksta, kas siis ei võiks juba Blu-ray plaate ka lugeda?!

Lisaks leiame veebist juba päris pika aja jooksul tasuta kvaliteetseid video- ja optiliste ketaste esitamise rakendusi nagu VLC.

Kes värskendab Windows 7 (Ultimate, Professional või Home Premium) või 8.1 arvuti teatud perioodi jooksul Windows 10-le, saavad rakenduse muide tasuta – kui pika perioodi jooksul, tootelehekülg ei täpsusta.

Paljud tehnoloogiaspetsialistid ja muidu -huvilised on kahtlustanud, et kuigi Microsoft oma opsüsteemi Windows 10 laiale ringile lahkelt tasuta jagab, tekitavad nad hiljem olukorra, kus isegi pealtnäha väga tavaline funktsionaalsus võib olla kättesaadav ainult raha eest, näiteks mingit kuutasuga paketti tellides.

15dollariline DVD-mängimise äpp viitab just sellisele taktikale. Antud juhul leidub vast vähe lahkeid, kes maksavad, kuid mis järgmiseks ja mis veel hiljem peale seda? Tasuta Windowsis ei saa enam faile salvestada?