Eriti lahke on selles mõttes Facebook, millele kuuluvad nii samanimeline sotsiaalvõrgustik kui ka foto- ja videojagamise keskkond Instagram, vahetu sõnumside teenus WhatsApp, virtuaalreaalsus-teerajaja Oculus VR jm.

Rahajagamise eesmärk on muidugi kasutajate elu turvalisemaks muuta. Augu võib ju leida pahatahtlik inimene ja tema edasistest nurjatustest lähtuv kahju (ettevõtte mainele, kasutajaandmetele, äpile, saidile või teenusele) võib olla suurem kui preemiaid välja anda.

Tuleb möönda, et Facebooki populaarsetes toodetes on üllatavalt arvukalt "lappimata kohti". Nad jagasid 2015. aastal 210 eri isikule välja koguni 936 000 USA dollarit "leiuraha".

Kokku saatsid sõbralikud häkkijad neile 13 000 "leidu", millest 102 olla olnud kaalukamad.

Kuna selliseid lugusid on palju, siis enamik neist uudisekünnist ei ületa. Küll suutis seda Soome poiss Jani, kes õppis Instagramis teiste kasutajate kommentaare kustutama. Asi on ilmselt selles, et Jani on vaid 10-aastane.

Poisi isa kommenteeris Iltalehtile, et Jani ja tema kaksikvend ongi osavad pealtnäha turvalistes veebikeskkondades auke leidma. Instagrami juhtum olla aga nende seni suurim saavutus.

Jani sai Facebookilt muide preemiaks 10 000 dollarit (8700 eurot).