Nende numbrite põhjal võib olla raske mõista, kuidas tehnoloogiahiide nii kibedateks rivaalideks saab pidada. Google ju selgelt "juhib".

Aga ilma igikestva titaanide lahinguta oleks tehnoloogiamaailm ju igavam, nii et ajakirjanikud ja muiduhuvilised aina jätkavad võrdlemist.

Nüüd, kui Google väljastas Androidi uue suure väljalaske 7.0 "Nougat", on ilmunud juba ridamisi võrdlusi Apple'i opsüsteemi uue suure väljalaskega iOS 10, mis ilmub teadmata ajal sel sügisel.

Techradar korjas Nougati umbes 250 uuendusest välja viis näidet, kuidas uus Android uuele iOS-ile "ära teeb". Ja mis seal salata, need on tõesti ilmekad.

Teavituse kaudu vastamine

Google lubab, et mitmed nii nende endi kui ka teiste tootjate suhtlusäpid lasevad Android 7-s vestluskaaslasele vastata otse teavituse kaudu. S.t, äppi, millelt teavitus saabus, pole vaja avadagi.

Apple võimaldab seda ainult iMessage'is, mis toimib ainult Apple'i enda nutiseadmete vahel.

[HILJEM LISATUD] Selgub, et selles Techradar küll eksis. iOS 10 laseb iMessages'i kõrval veel vähemalt ühes äpis teavituse kaudu vastata, see on Facebooki Messenger.

Kiirsätete menüü muutmine

Android 7 lubab kiirsätete menüü sisu kohendada, et ise valida, millised sätted on millistel kohtadel.

iOS 10 pakub uuendatud Control Centerit, aga siiski mitte võimalust ise valida, mis käib kuhu. Mitte elutähtis uuendus, aga kahtlemata mõnus.

VR-tugi

Android 7 toetab Google'i virtuaalreaalsuse platvormi Daydream, kuigi see võimekus lisandub alles (lähi)tulevikus mingi tarkvaralise täiendusega.

See tähendab, et kui nutiseade kannab märgistust Daydream ready, siis see sobib kõigi Daydreami peakomplekti ja juhtsüsteemide/pultidega, mis ilmuvad.

Raske on hinnata, kui tähtis virtuaalsesse reaalsusse sukeldumine keskmisele ekraaninäppijale on, aga vähemalt valmidus on olemas.

Eeldusel, et VR on tuleviku sõna, mis on paljudele tehnoloogiafirmadele väga meeldiv mõte, võib öelda, et Android 7 on peatselt tulevikukindlam kui iOS 10.

Kaks äppi ekraanil kõrvuti avatud

Seda on mingil kujul näha saanud nii Androidil kui ka iOSil (iPad'idel), aga nüüd on äppide kõrvuti ekraanil avatuna hoidmine täisvereline Androidi-kogemuse osa.

Seda pakub iga Nougati-kõlbulik telefon, aga suuremal ekraanil on küllap mõnusam ja mugavam. Ilmselt on ka erinevusi, kui hästi eri seadmed seda jooksutada suudavad.

Targem uni

Android 7 muudab Android 6-es tutvustatud Doze Mode'i tõhusamaks, et akut veelgi enam säästa. Kui tarkvara tuvastab, et seadet pole teatud aja vältel kasutatud, lülitab see teatud protsesse välja.

Muidugi sõltub akukestvus veel paljudest teguritest, aga tore teada, et Google püüab nutiseadme puhkeaega meie kasuks siiski ära kasutada.