Selle abil saab taksot tellida kahe klikiga nutitelefoni abil või veebis aadressil mtakso.ee.

Garage48 HUBist väljakasvanud iduirma eestvedaja on Markus Villig (pildil), 19-aastane ettevõtja ja värske Tartu Ülikooli Informaatika eriala tudeng.

Septembri alguse seisuga ehk kahe nädala jooksul liitus algatusega 4500 nutitelefonikasutajat ja 100 taksojuhti. mTakso kliendid teevad päevas üle 700 taksotellimise päringu ning aktiivsemad taksojuhid saavad sealt päevas üle 10 tellimuse.

mTakso rakendusega ei pea klient ootama kõnejärjekorras ega helistama eri tellimisnumbritele. Teenus tuvastab automaatselt tellija asukoha ja näitab lähedalasuvaid erinevate firmade vabasid taksosid.

Pärast valiku kinnitamist jõuab kliendi tellimus koos aadressiga otse taksojuhi telefoni ekraanile.

Tipptundidel tekib tihti olukord, kus mõnel tellimisnumber on hõivatud, sest dispetšer ei suuda piisavalt kiiresti tellimusi taksojuhtidele edastada. Kui ühe firma taksod on kõik hõivatud, siis teiste firmade juhid ootavad tühjalt kliente.

mTakso aitab seda probleemi lahendada, pakkudes kliendile kõiki läheduses asuvaid vabu taksosid, olenemata firmast. mTakso ootab liituma kõiki taksojuhte.

Taksojuhtidele annab mTaksoga liitumine tühjalt ootamise perioodil täiendavaid tellimusi, samas jätkates tööd oma praeguses taksofirmas.

Foto: ekraanitõmmis

mTakso plussid:

* Rakendus tuvastab tellija asukoha automaatselt GPSiga, seega ei pea aadressi käsitsi sisestama

* Kliendil on võimalus taksot valida asukoha, hinnakirja, automudeli või teiste klientide hinnangu alusel

* Sõidu järel saab klient taksojuhti hinnata, et väärtustada kvaliteetset teenindust

* Kui kliendi lähedal parasjagu vaba taksot pole, näitab mTakso kohalike taksofirmade tellimisnumbreid (kõigis suuremates Eesti linnades)

* Kuna tellimine toimub helistamata, siis on mTakso väga sobilik kõne- ja kuulmispuuetega inimestele ning olukorras, kus helistada ei saa (kontsert, koosolek jms).

mTakso on tasuta ning kasutatav eesti, vene ja inglise keeles. Täpsem kirjeldus ja kasutusjuhend asuvad aadressil www.mtakso.ee.