Alex Holden küberturvafirmast Hold Security ütles Reutersile, et häkitud on 272,3 miljonit kasutajanime ja parooli. Teenusteks, mida kuritegu puudutab, on Hotmail, Yahoo Mail, Gmail ja Mail.ru, Venemaa suurim e-mailiteenus.

Valdav osa varastatud andmeist puudutabki just Mail.ru kasutajaid. Ent neile lisaks on häkitud ka 40 miljonit Yahoo Maili, 33 miljonit Hotmaili ja 24 miljonit Gmaili kontot. Lisaks veel kasutajainfot kontode kohta, mis puudutavad peamiselt USAs kaubanduses ja panganduses töötavaid inimesi.

Andmevargus avastati, kui Hold Security uurijad leidsid ühes foorumis noore vene häkkeri lihtsalt oma "saagi" üle praalimas. Eksperdid hakkasid häkkeriga suhtlema ja eeldasid, et too küsib andmete eest hiigelsummat, ent häkker küsis vaid 50 rubla. Raha asemel tahtis ta hoopis positiivseid kommentaare oma sotsiaalmeedialeheküljele. Et ta aga jagas infot nii lahkelt, kardavad küberturvamehed, et andmed võivad olla juba mööda musta turgu laiali liikunud. Niisiis - parem karta, kui kahetseda.

Hold Security pikem, inglisekeelne kirjeldus juhtunust leidub nende kodulehel.