mTaskut arendava Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Tarmo Kärsna sõnul ületas mTasku maksete summa oktoobris esmakordselt 500 000 euro suuruse kuukäibe piiri.

"Oktoobri keskpaiga seisuga oli mTaskuga tehtud Eestis enam kui 800 000 maksetehingut, kogusummas üle 4,1 miljoni euro. mTasku praktika näitab, et inimesed hindavad järjest enam turvalist ja mugavat mobiilimakse võimalust ning oma ostu sooritamiseks ei pea alati rahakotti kaasas kandma. Lisaks läheb mTasku maksete puhul ostusumma maha kasutaja pangakontolt, nagu tavalist pangakaarti kasutades, ega lisandu järgmise kuu mobiiliarvele," märkis Kärsna.

Tänaseks on mTasku äpi endale alla laadinud üle 33 000 inimese ning see arv kasvab pidevalt.
Kärsna kinnitusel käib hetkel aktiivne töö selle nimel, et juba lähiajal suurendada kaupmeeste ja teenusepakkujate hulka, kelle juures saab mobiilimakseid teha. Uute partnerite seast leiab suuri kaupluse- ja tanklakette, samuti väiksemaid teenusepakkujaid nagu kohvikud ja veebipoed.

Värskeima võimalusena saab alates 15. novembrist kasutada mTaskus ABC Supermarketsi kaupluste (Solaris Toidupood, Delice ja Comarket kaupluste) sooduskaarte. ABC sooduskaardid saab endale soetada mTasku vahendusel ning kaardid toimivad Solarise Toidupoes, Delice ja Comarketi kauplustes mTasku makseviisi korral automaatselt.

„Ühtlasi on tegu esmakordse lahendusega, kus ettevõtte kliendiprogrammiga saab liituda mTasku vahendusel,“ lisas Kärsna.

Novembri alguses tunnistati mTasku konkursi Digitegu 2018 raames aasta parimaks lahenduseks mobiiliturunduse kategoorias. Võidu aitas tagada koostöö Tallinna Kaubamaja Grupiga (TKG). Nimelt lisandus aasta alguses Kaubamaja Partnerkaart mTaskusse, mille tulemusena saab Partnerkaarti kasutada digitaalselt, samuti on Tallinna Kaubamaja Grupi kauplustes (ühtekokku ca 800 kassas) võimalik mobiilimaksega oma ostude eest tasuda.

mTasku on mobiilne rahakott, mis on arendatud Telia, LHV, EveryPay ja Tallinna Kaubamaja Grupi ning kassalahenduste pakkujate Ektaco, ID Süsteemid, Nixor ja Laansoo & Trussmann koostöös. mTasku platvormi ja äpi peamiseks arenduspartneriks on Datanor OÜ ning oluliseks koostööpartneriks TalTech, kellega koos arendatakse turvaliste elektrooniliste dokumentide ja läbipääsulubade kasutamist mobiiltelefonis.

mTasku lahenduse saab oma nutitelefonile alla laadida Apple Store ja Google Play rakendusepoodidest ning seda saavad kasutada kõigi Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid.