Probleem oli selline, et Mozilla tahtis iOSi Firefoxis oma veebimootorit kasutada, aga Apple nõudis turvalisuse nimel nende variandi eelistamist.

Firefoxi saabumist Apple'i nutiseadmetele pole veel ametlikult kinnitatud, aga Mozilla suhtumine on selgelt muutunud. Ühenduse asepresident Jonathan Nightingale viitab hiljutistes Twitteri säutsudes vajadusele kasutajatega kaasas käia ja asi ära teha.

Tõenäoliselt pole Apple'i nõudmised muutunud, nii et Tulirebane lippaks iOSis nagu Chrome juba teeb: Apple'i mootor all, Firefoxi liides peal.

Mozilla seisukohast on iOSile kolimine tähtis peamiselt võimaluse tõttu Firefoxi teiste platvormidega sünkroonimida.

See võimaldaks kolida Firefoxi kasutaja järjehoidjad ja salasõnad iOSile, nii et tuttava veebikeskkonna nägemiseks ei peaks brauserit vahetama.

See ei tähenda tingimata, et iOSi kasutaja suudetakse Chrome'i või Safari juures Firefoxi õuele meelitada. Aga vähemalt saaks brausereid vahetada ja ikka kõiki Tulirebasega seostuvad featuure nautida.

Firefox on kolmas enimkasutatud brauser, millele kulub eri andmetel 12-22 protsenti "surfamisturust". Mozilla andmetel on kasutajaid 450 miljonit – mis teeb selle IE ja Chrome'i järel suuruselt kolmandaks sirvikuks.

Ülalolev pilt on illustratiivse eesmärgiga, sel on kujutatud Mobile World Congress 2013 külastaja Firefoxi postri eest läbi jalutamas.