Focusi eesmärk on veebis surfamist turvalisemaks ja varjatumaks muuta, millega seostub ka lahe uuendus.

Nimelt leiab äpi menüüst võimaluse Use your Touch/Face ID to unlock app ehk „kasuta rakenduse avamiseks näo- või sõrmejäljetuvastust", mis hakkab brauseris avatud paane automaatselt peitma, kui Focusi taustale tööle saadad ja nutiseadmes millegi muuga tegelema hakkad.

Ainuke võimalus peidupaanid taas avada on näpujälje- või näotuvastust kasutada – muidugi eeldusel, et oled vastava biomeetrilise isikutuvastuslahenduse eelnevalt paika seadnud ja käivitanud.

Milleks see hea on, ei vaja pikka selgitamist: saad näiteks telefoni muretult teise inimese kätte anda, ilma et peaksid muretsema, et ta näeb su parajasti lahtiolevaid veebikohti.

(Muidugi saab need ka ju eelnevalt kinni panna, aga kui ei taha seda teha või läheb meelest, siis pole vaja oma surfamiste avalikustamise tõttu põdeda.)

Firefox Focusi Androidi variandis paanipeitmise võimalust veel ei paista, aga sellel on võimalus, mida jälle iOS-i versioon ei sisalda. Nimelt mingis äpis lingile klõpsates avaneb sisu sarnase kujundusega nagu see vastavas äpis oleks.

Aga mõlemal väljalaskel on ka uus valik Find in page, mis muudab millegi spetsiifilise otsimise palju mugavamaks kui seni.

Siin on ka Focusi lühiülevaade videona:

Mozilla väljastas mobiilibrauseri Firefox Focus – saksakeelsetes piirkondades tuntud ka kui Firefox Klar – 2016. a novembri keskel.

Androidi variant põhineb Blinki tehnoloogial nagu Chrome, Apple’i nutiseadmete ja arvuti-väljalasked aga Mozilla endaloodud Gecko tehnoloogial.

(Foto: tootja)