Nüüd on põhjust taas üllatunud olla, sest sama ootamatult jõudis maailma ette Android 7.0 valmisvariant Nougat, mida oodati pigem sügise jooksul. Jah, maiustuste järgi nime andmise traditsioon jätkub.

Juba alates augusti algusest teame, et esimene kohe juba Android 7.x-iga varustatud nutiseade, mida osta saab, on septembris ilmuv LG V20.

Google kasutab siiski lähinädalate vältel võimalust opsüsteemi-värskendus oma esindusseadmetele nn õhu teel kättesaadavaks muuta. See tähendab peamiselt uuemaid Nexus-seeria isendeid nagu 6, 6P, 5X, ja 9. Aga samuti meediapleier Nexus Player ja tahvel Pixel C.

Keda huvitab, siis maius nougat näeb välja selline (aga mitte tingimata ainult selline). Foto: Wikimedia Commons / Juergen Jeibmann

AM.ee meenutab, et Android 7.0 toob enam kui 250 märkimisväärset uuendust, muuhulgas:

* kahe äpi ekraanil kõrvuti jooksutamine

* Quick Settings lubab ise rohkem seadistada

* äpid võivad sisu esitada vastavalt kasutaja keele-eelistusele

* teavitusele vastamine ilma mingit äppi avamata

* nutikam akuhaldus, et ooteolekus Androidi veelgi kauem käigus hoida

* Google'i uue VR-platvormi Daydream tugi

Arendajad võtavad Android Nougati kodulehel selle tarkvara väga kenasti kokku nii: With more ways to make Android your own, Nougat is our sweetest release yet. (Magusam kui eales varem: tee Android isegi enam oma näo järgi.)

Ainuke mure on muidugi alati see, et kas ja kui ruttu Androidi seadmete tootjad viitsivad värskenduse just oma seadmetele kolida.

See käib tihti aeglaselt ja paljud seadmed isegi ei saa uuendust, eriti, kui nad on odavapoolsed ja/või ilmusid enam kui paari aasta eest.