See kannab nime "Oreo" ja kannab järjekorranumbrit 8.0, täpselt nagu veebis ringlevad kõlakad on viidanud.

Nagu juba aastaid tavaks, kannab iga suurem Androidi uuendus maiustuse nime, mis peab algama eelnevalt kasutamata tähega inglise tähestikus. Android 7 on "Nougat", 6 on "Marshmallow" jm.

Suurte Androidi-uuenduste kolimine nutiseadmetele on tootjatele üldiselt tülikas protsess olnud, mistõttu nad hoolega valivad, mis mudeleid üldse vaevuda "rikastama" ja kui ruttu. Nii võivad ka kalleimad telefonid suurt uuendust kaua oodata, näiteks pool aastat.

Aastavanune "Nougat" on sestap tänaseks asustanud vaid 13% Androidi seadmetest. Oreo peaks Google'i lubaduse kohaselt seni tülika protsessi oluliselt lihtsamaks teha, aga Forte jääb esialgu skeptiliseks.

Foto: tootja

"Oreo" eesmärk on Androidi kiiremaks ja paindlikumaks muuta, uuendustena saabuvad näiteks:

* pilt-pildis multitegumtöö,

* teavitustäpid enim kasutatud äppide ikoonide peal,

* taas tõhusam akuhaldus,

* võimalus kasutada insta app'e ehk rakendusi, mis infot jagavad ja muidu aitavad. Google'i otsimootori brauserivariandis on need ammu kasutusel, näiteks otsides "150 USD" anti mulle kohe esimeseks teada, et kui palju 150 USA dollari eest ka eurosid saab, ja seda infot esitabki insta app

"Oreo" on praeguseks juba valmis, esimesena saavad selle allalaadimise võimaluse Google'i enda nutitelefonid Pixel, Nexus 5X ja 6P, vähemalt USA-s (see sõltub samuti mobiilioperaatorite valmidusest kiireks koostööks).

Lisaks saabub "Oreo" sellistele Eestis tundmatutele Google'i seadmetele nagu Pixel C ja Nexus Player, mis pole enam esimeses nooruses.