Nimetatud hostingupakkuja on WaveCom AS, alates 2001. aastast tegutsev sideoperaator ja Eestis oma ala suurimate hulka kuuluv.

See pakub interneti, telefoni ning serveri- ja andmemajutusteenuseid nii era- kui ka ärikliendile nii Eestis kui ka välismaal.

Üks Forte lugeja kurdab nii: neil kõik serverid ja kodulehed maas, kaasa arvatud nende enda oma!

Teine selgitab pikemalt: võrguteenuste pakkuja AS Wavecom (endine Tantum Group) valduses olevad serverid "läksid maha", nagu ka ettevõtte koduleht koos kõigi saitidega.

Kõik ettevõttega seotud telefoninumbrid on väljalülitatud ja e-kirjad, mis saadetud nende serverites asuvatele aadressidele, lähevad kaduma.

Kuidas rahalist kahju saavad kliendid sellises olukorras käituma peavad?

Üleskutse lugejatele: kirjuta kommentaar, kui oled ka selle firma klient ja kannatad teenuse katkemise tõttu!

Täiendatud 28.01:

Wavecomi veebileht on kolmapäeval hommikul taas töökorras. Firma saadab ilmselt automaatse vastuse kõigile, kes e-posti kaudu ettevõtelt juhtunu kohta aru pärivad, selgitades tõrke tagamaid.

"Juhtus kahetsusväärne lugu, kus tõsise andmelao riistvara rikke tagajärjel läksid rivist välja hostingu ja VOIP teenused. Kogu meie personal annab endast parima, et teenuste toimimine võimalikult kiiresti taastada," teatab firma kirjas.

"Taastasime WaveCom kodulehe töö, mille vahendusel saame jooksvalt kliente sündmuste arenguga kursis hoida. Vabandame sügavalt tekkinud olukorra pärast."

Forte on saatnud ettevõttele täpsema järelepärimise juhtunu ja klientide andmete seisukorra kohta.