MS on kasutajaid pahandanud näiteks sellega, et on salaja faile arvutisse laadinud, muuhulgas vanema Windowsi kasutajatele terve Win10 enda.

Selline taktika tõi avalikkuse poolt palju kriitikat kaasa, aga hurjutamise suhtes tundlik tootja pole tollasest juhtumist siiski päris õppinud.

Microsoft teatab nimelt, et Windows 10 hakkab peale suure lisapaki Creators Update saamist alati faile Win-seadmesse laadima, vähemalt selles mahus, mida opsüsteemi sujuvaks toimimiseks vaja on.

Praegu hoiab Win10 end tagasi, kui kasutaja on märkinud, et ärgu too andmemahtu jälgiva ja vastavalt tasustatud internetiühenduse (metered connection) puhul ise palun midagi alla laadigu.

Muutus tähendab, et Win10 ei arvesta Creators Update'i järgselt enam kasutaja tellitud mobiilse interneti mahu piirmääraga ja on valmis seda ületama, et uued failid ikka seadmesse jõuaksid. Eeldatavasti esmajärjekorras kriitilise tähtsusega turvauuendused.

Samas pole kindel, et kui andmemahukaid täiendusi MS peab "Windowsi sujuvaks toimimiseks" hädavajalikuks. Firma ütleb küll, et suuri faile automaatselt alla ei laadita, aga ei täpsusta, mida "suur" tähendab.

Eestis vist sellise asjaga suurt probleemi ei teki, sest levinud on kindla mahuga mobiilse interneti paketid, kus peab kokkulepitud mahu täitumise järel selle juurdesaamiseks spetsiaalselt omalt poolt aktiivsust ilmutama. Aga muidugi on ebameeldiv ka see, kui megabaidid ootamatult haihtuvad, sest Win10 tahtis end korraga täiendada.

Näiteks USA-s võib nurisejaid tekkida aga hulganisti, kui Windows 10 ikka lubatust aplamaks allalaadijaks osutub ja järgmise arve saabudes seal esitatud summad enam inimestele ei meeldi.

Creators Update jõuab laiema kasutajaskonnani usutavasti aprillis. Seni on kõik chill edasi.