Milline MSi tarkvaraseeria on kõige kauem vastu pidanud ja endiselt elus?

Teatud kontekstis võib öelda, et ikka Windows, mis ilmus algupärases vormis 1985. a novembris ja mille järeltulijaid kasutavad miljardid süsteemid ka täna.

Teisalt võib õigeks vastuseks pidada videomängusarja Microsoft Flight Simulator, mis on Windowsist kolm aastat vanem (variant 1.0 ilmus 1982. a novembris).

Seni värskeim uustoode legendaarses lennusimulaatorite sarjas kannab nime Microsoft Flight ja see ilmus 29. veebruaril 2012.

Microsoft on teose arendamise-täiustamise praeguseks ammu lõpetanud ega ka plaani jätkuosasid. Nii et selles kontekstis on kõige kauem vastu pidanud siiski Windows.

Flight aga jätkab teiste tootjate abil. Näiteks 2014. a detsembris ilmus Microsoft Flight Simulator X uusväljalase Steam Edition, mis sisaldab nii põhiosa kui ka hilisemaid lisapakke. Veel tähtsam – see võimaldab Steami serverite abil mitmekesi mängida.

Alates 2014. a juulist levitab X: Steam Editionit eksklusiivselt Dovetail Games, kes omandas ka õiguse Microsofti tehnoloogia põhjal valmistada uusi meelelahutustooteid. Midagi uut ongi oodata tänavuse aasta jooksul. Mida täpselt, pole nad avalikustanud.

Nii et kui Flight elab, kuulub sellele endiselt ka Microsofti vanima elus tarkvara troon. Kind of.