Kokkuvõtted laekunud kõnedest ilmuvad tunnise viivitusega ja suuresti üldistatuna, et tagada teatajate anonüümsus ja mitte kahjustada võimalikke menetlusi.

Näiteks annab politsei osalist või aadressi täpsustamata teada, et sai väljakutse Tallinna kesklinna, kus korterist kostab lärmi.

Politseinik Maarja Punaku sõnul joonistub 24 tunni jooksul PPA Facebooki-lehele postitatust välja pilt sellest, milline on korrakaitsjate silme läbi üks tüüpiline reede Eestis ja kuidas näeb välja politseinike argipäev.

Tänavu postitab PPA väljakutsete vahele ka 13 videolugu politseinikest, kes kirjeldavad oma enim meelde jäänud väljakutseid.

„Nende hulgas on ammuseid juhtumeid ja üsna värskeid, traagilisi ja raskeid, kuid ka koomilisi ja absurdseid,“ rääkis Punak. „Loodetavasti ilmestavad need väljakutsed kõige paremini politseitööd, kus väljakutsele sõites ei tea sa tegelikult kunagi, mis sind seal ees võib oodata.“

Keskmiselt laekub 112-hädaabinumbrile ööpäevas umbes 4000 telefonikõnet kõikjalt riigist, millest politseinike reageerimist vajab ligi 400.

Täna algav Facebooki väljakutse-maraton on juba kuues.