Mis toimub? Üks võimalus on, et külastasid vana veebilehte, mille loomiseks kasutatud tehnilisi lahendusi tänapäevane telefonibrauser osaliselt või ka täielikult ei toeta (Flash vm). Sel juhul polegi muud teha kui arvuti abil saidil uuesti õnne proovida.

Tänased veebikohad kasutavad aga üldiselt tänapäevaseid lahendusi, mis seda külastava seadme eripäradega - eriti ekraani suurusega - käigult arvestavad (inglise keeles on selle jaoks tore väljend responsive design). Või koguni küsivad, et kas tahad saidist mobiilivariandi laadida või kõlbab arvutivariant ka.

See on ka mõistlik, sest mobiiliga veebis surfamine on juba väga laialt levinud ja pole mingit põhjust eeldada, et su saiti külastaval seadmel on näiteks vähemalt 13-tolline ekraan, hiir ja klaviatuur.

Muidugi saab mobiiliga külastada ka arvuti jaoks loodud disainiga saite, aga tõenäoliselt on see veidi kasutajavaenulikum. Nt teksti lugemiseks pead seda sisse suumima, mõned pildid või muud elemendid ei ole õigesti kuvatud, popup- ehk hüpikakendest on tavalisest keerukam lahti saada, kõik paistab toimivat, aga menüüdes sobramine toob probleeme vm.

Võib juhtuda, et telefonibrauser kuvab automaatselt saidi mobiilivarianti ega isegi paku võimalust arvutivariandile lülitada, et vigasest tulemusest vabaneda.

Apple'i nutiseadmel saab vaikibrauseris Safari saidi arvutivarianti kuvada nii, et vajutad ekranail näpuga refresh- ehk lehevärskenduse nupu alla ja ootad, kuni ekraani alaossa tekib menüü. Sealt vali Request Desktop Site. Safari laadib siis lehe uuesti ja veenab ennast, et sa vaatad lehte Mac-arvutist.

Chrome-brauseris, olgu siis Androidi või Apple'i nutiseadmes, ava brauserimenüü ja lisa linnuke kasti Request Desktop Site.

See ei garanteeri, et asjad korda saavad, sest saidi disainielemendid võivad väikesel puuteekraanil endiselt ebamugavad kasutada olla. Või siis on kasutusel vana tehnoloogia nagu Flash.

Kui endiselt probleeme esineb, tasub ka kontrollida, kas veebisait näeks telefonis kenam välja ilma sisublokkija sekkumiseta, mis reklaame peidab, aga võib ka näiteks kommentaari lisamise kasti ära peita.

Sisublokkija eemaldamine käib Apple'i nutiseadmel samamoodi nagu varem kirjeldatud: hoia lehevärskendusnuppu all, kuni ekraanile hüppab menüü, kust valida Reload Without Content Blockers.

Androidil pole opsüsteemitasandil sisublokkijaid lisatud, aga seal võib proovida surfamisel ajal reklaame või muud blokeerivaid äppe ajutiselt välja lülitada.