Turvaettevõte Mandiant analüüsis hiljuti Hiinast lähtunud häkkeriaktiivsust viimase kuue aasta perioodist, ja jõudis üsna kindlale järeldusele, et rünnakud tulevad Hiina relvajõududest. "UglyGorilla", "KandyGoo," ja "WinXYHappy" olid vaid mõned kõikvõimalikest varjunimedest, mille taha sealsed häkkerid peituvad, aga ilmselgelt on tegemist ohvitseridega salajasest küberspionaaži üksusest, mida tähistatakse numbrikoodiga 61398, vahendab CNN.

Hiina kaitseministeerium mõistagi sellise üksuse olemasolu ei tunnista, kuid USA võimud viitavad ka konkreetsele hoonele Shanghai Pudongi linnaosa Datongi teel, mis peaks olema selle üksuse  peakorter. Kui CNN hoonet lähemalt vaadata üritas, ajasid turvamehed kaameramehe kõva käega minema. 

Mandiant väidab, et alates 2006. aastast on üksus 61398 varastanud 141 rahvusvaheliselt organisatsioonilt ja 20 ettevõttelt süstemaatiliselt sadu terabaite andmestikku, vähemalt tuhat serverit on olnud nende käsutuses, mis viitab selle üksuse tuhandetele töötajatele, ka kõnealune Shanghai hoone annaks juba ainuüksi töökoha 2000 inimesele. 

Peamine rünnaku sihtmärk on loomulikult USA, aga ka Hiina naaberriigid, ennekõike kosmosetööstuse, satelliidi- ja telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia ettevõtted, just samad asjad on Hiina viieaastaplaan (2011-2015) ka riigi peamisteks eesmärkideks kuulutanud. Ka on China Telecom sellele üksusele andnud kasutada eraldi fiiberoptilise kommunikatsiooni taristu. Aga 61398 olevat vaid jäämäe tipp, Hiinas tegutseb veel vähemalt 20 samasugust löögirusikat. 

Näiteks on kombeks, et spiooniüksus läkitab konksudega libameile rünnatava firma töötajaile, mis justkui pärinevat isikutelt, keda rünnatav isiklikult tunneb.