Seadmele on nimeks pandud Project Natal ja tegemist on Microsofti poolt hiljuti omandatud Iisraeli ettevõtte 3DV Systems mitme aasta töö kulminatsiooniga, vahendab Cnet.

Eelkõige on tegemist konkureeriva tootega Nintendo Wii konsoolile, mis on suure osa oma populaarsusest pälvinud just lihtsa intuitiivse juhtsüsteemiga. Näiteks, kui mängitakse tennist, tuleb pulti viibutada kui reketit kui aga golfi, siis tuleb pulti hoida käes golfkepi moodi.

Natal pakub suurel hulgal sarnast funktsionaalsust, aga sealjuures pole vaja hoida käes pulti. Näiteks lüües mängus palli, tuleb teha jalaga selline liigutus jne.

Kahjuks pole teada veel, kui palju Project Natal'i seade, mis koosneb kaamerasilmadega ja mikrofonidega ekraani alla kinnitatavast karbist maksma hakkab ja kas see on ka ühilduv mängudega, mis ilmunud ennem Natal'i. Hinna suhtes on spekuleeritud numbriga 99 dollarit (ca 1100 krooni).

Projketi tutvustades lubas Microsoft anda mänguloojate käsutusse peatselt tarkvaraarenduspaketi.

Esimesi Natal mänge on oodata aasta pärast.

Aljärgnevast promovideost jääb küll asjast õige ohtlik mulje. Füüsilised vigasutsed, enese nikastamine ja materjaalne kahju on enam vähem garanteeritud.