See tähendab, et tehnoloogiahiid ei plaani enam uute nimedega opsüsteeme välja anda, vaid arendab Windowsi tarkvarauuenduste kaudu, mis saabuvad digikujul (allalaaditavana).

Windows 10 on mõeldud "kõigile seadmetele ekraanisuurusest hoolimata" – seitse eri väljalaset teenindavad eri platvorme tavalisest PC-arvutist kuni nn asjade internetini välja.

Kui palju mis Windowsit kasutatakse

Mitmed varasemad Windowsi väljalasked on jäänud üllatavalt popiks, mille kasutajad ei taha kuidagi uuematele variantidele kolida.

Seega on enne 10 ilmumist paslik teha ülevaade, kui palju täna erinevaid Windowseid kasutatakse.

Kokkuvõte:

Windows XP - arvuti-opsüsteemide turuosa 14,6% (mullu juulis 24,82%)

Windows 7, hetkel kõige kasutatum Windows - arvuti-opsüsteemide turuosa 57,76% (mullu juulis 51,22%)

Windows 8 - arvuti-opsüsteemide turuosa 3,57% (mullu juulis 5,92%)

Windows 8.1 - arvuti-opsüsteemide turuosa 12,88% (mullu juulis 6,56%)

Teised arvutiopsüsteemid - turuosa 11,19% (mullu juulis 11,49%)
Foto: tootja

Mida selle põhjal järeldada

NetMarketShare'i statistika näitab, et 2009. a juulis ilmunud Windows 7 ehk populaarseim Windows üldse on väga menukas ka täna.

Win7 turuosa on vähem kui aasta jooksul koguni 6% võrra kasvanud, kuigi viimased ligi kolm aastat on saadaval selle järeltulijad (Windows 8/8.1 kombo).

2001. a augustis ehk kolmteist aastat tagasi ilmunud Windows XP on ikka menukas, seda võib 7 järel nimetada ka kiidetuimaks Windowsiks üldse.

XP turuosa on siiski langenud 10% võrra. Siin on "süüdi" ilmselt tootja pingutused kasutajate meelitamises uuemate Windowsite juurde.

Seni uusim Windows ehk 8/8.1 on suutnud praeguseks haarata kõigest 16% turuosast. See on siiski oluliselt rohkem kui mullu juulis.

Win10 tulevik

Microsofti esindajad avaldavad muide lootust, et Windows 10 jõuab kahe või kolme aasta jooksul kuni miljardile eri seadmele.

Paljud saavad selle ka esimese aasta jooksul tasuta, nii et see lootus on üsna realistlik.

Edu võib ennustada põhjusel, et kuigi Windows 10 võib paigaldamise järel ebaatraktiivne näida (meenutab 8/8.1, tuues halbu mälestusi), parandab uus opsüsteem siiski eelkäijate vigu ja pakub uut ja põnevat.