Ja alati on kurtnud vanemate operatsioonisüsteemide omanikud, et Microsoft nad unustab ja neile midagi uut ei paku. Nüüd on see ebaõiglus kõrvaldatud. Windows 7 ja Windows 8 omanikud saavad värskete uuendustega ka endale täiustatud telemeetria ja jälgimise vahendeid. Neid hakatakse jälgima peaaegu sama põhjalikult kui Windows 10 kasutajaid, kirjutab AM.ee.

Niisiis, uued uuendused on tulekul, mis lasevad Windows 7, Windows 8 või Windows 8.1 kasutajatel nuusutada Windows 10 mitte välimuselt uusi ja ilusaid omadusi, vaid tunda tõmbetuult tagauste kaudu.

Kaks viimast uuendust KB3075249 ja KB3080149 annavad Windowsile lisafunktsioonid, et koguda ja saata kasutaja kohta andmeid Microsofti serveritesse.

KB3075249 lisab User Account Controli (UAC) omadustele telemeetria võimalused ehk kasutaja kohta andmete kogumise.

KB3080149 uuendab Diagnosticsi ja Telemetry teenuseid. Need saavad samad täiendused kui Windows 10-el.

Peale neid kahte uuendust lähevad kasutaja andmed samamoodi Microsofti serveritesse nagu Windows 10 puhul.

Tootja sõnul on see vajalik süsteemi täisustamiseks ja kasutajaharjumuste paremaks tundmaõppimiseks, et heuristilised ja kasutajaga kohanevad programmid (näiteks kõnetuvastus, puuteklaviatuurid ekraanil, personaalsed assistendid jne) saaksid paremini töötada.

Kuidas nuuskivatest kahtlastest uuendustest lahti saada? Hackread soovitab ja see nõuab natuke pusimist, sest selliseid uuendusi on veel õige mitu.