Mängida saab ka teistel mobiilsetel platvormidel, aga näiteks Androidil on hetkel kuum teema mitte niivõrd videomängud kui seda opsüsteemi kasutavad uued odavad konsoolid, milliseid jõuab lähitulevikus turule mitmeid.

Üks tuntumaid on Ouya, mille arendajad kogusid projekti realiseerimiseks raha Kickstarteri kaudu.

Seadme eesmärk on Androidi-mängud odavalt (konsooli hinnaks 99 dollarit) suurtele ekraanidele tuua ja idee osutus rahvale ülisümpaatseks. Sihiks seatud 950 000 dollarit rahastust tõi kokkuvõttes üheksa korda suurema summa, ligi 8,6 miljonit, ja lisaks tohutu meediatähelepanu.

Nüüd on avalikkuse ees aga Ouya jõudlustulemused kuulsas testprogrammis 3DMark, mis tekitavad küsimuse selle ihaldusväärsuse suhtes.

Jah, Ouya on mängukonsooli kohta odav, aga maksta 99 dollarit kiiruselt alles 87. kohta hoidvale Androidiseadmele turul? (Tulemused on 18. aprilli seisuga, veel päevake varem hoidis Ouya pingereas 78. kohta.)

Täpsemalt on tegemist mänguarendajatele jagatava seadmega, aga vaevalt müügivariandi jõudlus seda edastab, see oleks absurdne.

Niisiis: milleks kulutada 99 dollarit seadmele, mille jõudlus jääb alla juba praeguse seisuga ümmarguselt sajale (!) Androidiseadmele, ehk siis üsna tõenäoliselt ka sellele, mida ise praegu kasutate?

Ouya tulemus testprogrammis (3955) jääb kaugele hetkel esikoha hõivanud Xiaomi MI-2s-ist (11 351!).

Muide, Ouya tehnilised näitajad on iseenesest suht okeid: Tegra 3 kiip ja ULP GeForce graafika, Android 4.1, 1,7 GHz neljatuumeline ARM, 8 GB välkruumi, 1 GB muutmälu, Full HD ja HDMI-väljund, USB 2.0, microUSB arvutiga ühendamiseks, pordid Ethernetile ja juhtmeta puldile, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth LE 4.0.