Uus teos on spetsiaalselt mõeldud Kinect 2.0 jaoks konsoolil Xbox One ja peaks siis sedalaadi casual-mängimise täiesti uuele tasemele viima. Kas see seda ka teeb, jääb siiski igaühe enda otsustada.

Algus on paljulubav. Esimest korda Kinect Sports Rivalsi käivitades tutvustatakse sulle mängu ja luuakse sinu reaalse keha skaneerimisel sinust avatar.

See protsess võtab mõned minutid aega ja peab tunnistama, et tulemus pole paha. Pikkus, soeng, nahatoon, prillid, üldine kehaehitus: kõik see suudetakse ilusasti sisse skaneerida.

Tõsi väikeste parandustega muidugi, tegemist on ju ikkagi spordimänguga - nii et "õllekõhule" ütleb Kinect Sports Rivals ei ja kaotab selle skaneerimisel ilusasti ära. Kes teab kui iga päev tunnike mängida, äkki kaoks õllekõhuke ka reaalselt ära?

Peale skaneerimist on võimalik oma avatari veel soovi korral ilustada. Näiteks saate oma silmade värvi või soengut muuta, prille eemaldada või lisada jne.

Foto: ekraanitõmmis

KSR-i keskkond on värvirikas ja päikeseküllane saar, kus saab valida kuue spordiala vahel: vesiskooteri-ralli, kaljuronimine, märgilaskmine, jalgpall, bowling ja tennis. Kui treeningutel tähelepanelik oled, siis treeneri käe all saad vajalikud baasteadmised kiirelt selgeks.

Ja juhul kui tähelepanu vahepeal hajutatud oli ja millegi olulise maha magasid, siis on võimalik treeningut hiljem uuesti korrata. Mingil määral leidub ka mängulugu, aga see jääb rohkem tahaplaanile tutvustavaks osaks.

Skooterirallis on vesiskooteri juhtimine üllatavalt lihtne ja sujuv. Mäng reageerib sinu liigutustele kiirelt, nii et kui sa matsu paned, siis on selles süüdi sinu puudulik juhtimisoskus, aga mitte Kinect või mäng.

Mängus kogutud tasemete ja rahaga on sul võimalik valida uusi boonuseid ja avatarile riietust.

Kaljuronimine paistab treeningus ja esimeses mängus esialgu imelihtne. Hiljem tugevamate vastastega selgub, et päris nii lihtne asi siiski ei ole nagu esialgu näis. Eriti kui su avatar mingil põhjusel kategooriliselt keeldub järgmisest astmest kinni haaramast.

See on hetk, kus tekib küsimus kas tegemist on isikliku oskamatusega või on probleem Kinectis. Igaljuhul, kui nüüd vastane samal ajal sujuvalt muudkui edasi ronib, paneb see sind tõsiselt vanduma.

Vähemalt on sul võimalik seda parandada kiire hüppega üles. Aga vahel võib ka see lõppeda hoopis kaljult alla kukkumisega.

Aga kui vastane parajasti su läheduses on, siis saab vastasel jalast või riietest haarata ja ta alla tõmmata. See on küll veidi ebasportlik, aga siin täiesti lubatud tegevus.

Märkilaskmisel tuleb abiks võtta oma sõrm ja siis sellega ekraanil olevaid sihtmärke sihtida. Ka siin leidub erinevaid boonuseid, mida kasutada. Näiteks on võimalik vastase suunas kahur tööle panna, mis röövib vastaselt punkte, kui ta pihta saab.

Ära ei tohi unustada, et vastane saab teha sama ka sinuga. Sel puhul ei jää muud üle kui laskude eest kõrvale põigelda. See muidugi mõjutab omakorda sinu sihtimist.

Foto: ekraanitõmmis

Jalgpallis tuleb sul palli järgmisesse punkti lüüa ja siis järgmisesse, kuni jõuad vastase värava alla, kus pall tuleks siis mingis suunas väravasse saata.

Ka siin on ette tulnud hetki, mis panevad vanduma. Omast arust lööd palli vasemale tüübile, aga pall lendab hoopis paremale tüübile. Võimalik, et tuleb Kinecti veidi seadistada ja omale rohkem mänguruumi jalaga vehkimiseks teha.

Pärast muidugi tuleb oma väravat kaitsma asuda, see on juba lihtsam tegevus. Keegi ei oota sinult sellist pallile järele hüppamist nagu Iker Casillas või sakslaste Neuer jalgpalliväljakutel teevad. Astu vaid samm ja siruta käsi või jalg välja ja värav on päästetud.

Bowling on nagu bowling ikka, ainult et sina teed seda oma toas ilma bowlingu-pallita. Vähemalt soovituslik oleks. Võimalik on valida rada, vastavalt oma käe liikumiskiirusele palli viskamise tugevus ja soovi korral isegi vindiga visata.

Mõte liigub kiirelt, et see peaks küll imelihtne olema. Vali õige rada ja kiirus ning aina loobi. Proovimisel selgub, et ei saa seda "õiget" kätte. Vähemalt esialgu on vastased nõrgad ja jäävad oma punktiskoorilt kaugele kaugele taha.

Tennis, see on imelihtne. Viska pall õhku ja anna aga reketiga pihta. Ja õigel hetkel pallile uus hoop ja vajadusel kasuta boonuseid. Ilmselt läheb ka see hiljem raskemaks uute tugevamate vastastega kohtudes.

Kokkuvõtteks

Kuigi ma ei ole eriline Kinecti-mängukeste sõber ja KSR-il on puudusi, pean tunnistama, et sellel on tegelikult täiesti oma koht mängude seas olemas. Ning paistab, et mängu vastu huvi on. Iga kord, kui ma Kinect Sports Rivalsit Twitch-kanalil edastan, saabub hulk uudistajaid vaatajaid koos küsimustega.

Juhul kui teile sellised mängud meeldivad, võib antud mäng teile tundideks lõbu pakkuda. Eriti kui kogu perega või külla tulnud sõpradega koos mängida. Sellisel juhul on tegemist mänguga, mis tasub hankida.

Kui aga olete rohkem core-mängur, siis pole see teie jaoks, aga ilmselt te ka seda artiklit sellisel juhul siin ei loe.

Kas see mäng on oma hinda väärt? Tegemist on küsimusega mida mult korduvalt Twitchis ja mujal küsitud on. Minu kiire ja lühike vastus sellele on tavaliselt EI. Nimelt soovituslik müügihind on täna €60 ringis. Tõsi, on kohti kust leiab selle ka odavamalt, €45 ringis.

Kuid isegi juhul, kui teile tõesti meeldivad sellises stiilis mängud, ei usu ma et KSR ka €45 väärt on. Kui hind kukub allapoole €35, siis võib ostuteema juurde tagasi tulla.

HEA

+ Ilus värvirikas keskkond
+ Vesiskooteri ralli ja tennis on päris head
+ Võimalus luua mõne minutiga avatar, mis näeb välja nagu sina

HALB

- On hetki, kus ei ole selge, kas süüdi on sinu mänguoskus või Kinect ja mäng ise
- Pikapeale muutub mäng üksluiseks ja igavaks

Kinect Sports Rivals

Autor: Rare, kirjastaja: Microsoft
Platvorm: Xbox One
Ilmus: 2014. a aprillis
HINNE: 6/10