Vahepealne aeg on aga olukorda muutnud. Osa 15 ilmumisaeg on endiselt lahtine, aga PS4 peal sarjas esimeseks sai tänavu aprillis hoopis A Realm Reborn.

Osa 15 pole PS4 jaoks ilmselt ka järgmine. Seda kohta täidab Final Fantasy Type-0, täiustatud graafikaga väljalase rollikast, mis ilmus 2011. a oktoobris taskukonsoolile PSP ja sedagi ainult Jaapanis.

Hiljuti USAs toimunud suurel fänniüritusel PlayStation Experience selgus veel, et Square Enix plaanib PS4-le kolida Final Fantasy VII, mis on ju hinnatuimaid väljalaskeid selle pikaealises rollikasarjas (kui mitte hinnatuim üldse!).

PS4 FF7 ilmub kava kohaselt eeloleval kevadel, aga sellega seoses ilmnes tõik, mis klassikasõprade ootusi ilmselt kahandab.

Tegelikult isegi kaks tõika. Esiteks juba üritusel sai teatavaks, et PS4 FF7 põhineb 1998. a mais ilmunud arvutivariandil. Täpsemalt sellel, mida praegu ka Steamis müüakse.

See tähendab, et algselt 1997. a jaanuaris ilmunud legendi kolimisel uue põlvkonna seadmele eriti vaeva ei nähta, ei välimuse ega sisu osas, mida teos kindlasti vääriks. Isegi mitte HD-graafikat!

Teiseks avaldas tootja alles pärast üritust, ilmselt suurema meelepaha tekkimise edasilükkamiseks: PS4 FF7 saab USAs hinnaks 16 dollarit. Euroopas siis tõenäoliselt sama number eurodes.

16 dollarit või isegi eurot ei pruugi esmapilgul suure summana tunduda, aga mõelge, millisel ajastul me elame.

Umbes sama raha eest ilmub isegi uusi kvaliteetseid mänge. Digipoed on muutnud samas ootuspäraseks, et vanu ja isegi mitte-nii-vanu korralikke teoseid saab poolmuidu või väga odavalt...

Ja siis Square Enix tuleb küsib 16 dollarit mängu eest, mille kolimine uuele platvormile toimus minimaalse võimaliku pingutusega ning mis on PS4-le jõudmise ajaks juba aukartustäratavas vanuses. Õige oleks jagada seda tasuta või paari dollari/euro eest!

Muide, Steamis müüdav arvutivariant maksab hetkel USAs 11,99 dollarit ja Euroopas muidugi 11,99 eurot. Ka see tundub kallivõitu, aga olgu.