Minu arvates on need viimastel aastatel olnud liiga masendavad ja igavad. Ja kuna zombid ega ka point & click stiilis mängud pole kunagi mu lemmikud olnud, siis olen ma Telltale'i loodud asju enamasti ignoreerinud. Kuid Tales from the Borderlands osutus positiivseks üllatuseks, kirjutab M Kuubis.

Telltale Games on võtnud selle segase ja vägivaldse Borderlandsi maailma ning on suutnud luua ühe huvitava ja lõbusa loo, mida meieni tuua. Lausa nii lõbusa, et see meeldib mulle hetkel rohkem kui Gearboxi loodud sari.

Lugu jutustatakse kahe erineva tegelaskuju poolt, Rhys ja Fiona. Esimeneon Hyperionis karjääri tegev valgekrae, kelle õnnetuseks toimub seal juhi vahetus. Rhysi osa loeb Troy Baker, kes peaks mängusõbrale tuttav ette tulema teostest nagu Far Cry 4, Lego Batman 3: Beyond Gotham, Call of Duty: Advanced Warfare, Middle-earth: Shadow of Mordor jt.

Fiona aga on pettur, kes tegeleb üldiselt pisipettustega. Fionale on oma hääle laenanud Laura Bailey, kellel on samuti ette näidata aukartust äratav tööde hulk - Lego Batman 3: Beyond Gotham, Middle-earth: Shadow of Mordor, Marvel's Avengers Assemble jt.

Foto: ekraanitõmmis

Kuigi Rhys ja Fiona ning nende kõrval esile tõstetud Sasha ja Vaughn paistavad pealtnäha täiesti vastanduvad tegelased, sobib kogu see seltskond tegelikult päris hästi kokku. Lisaks neile kohtab veel teisi huvitavaid tegelasi, kes samuti sobivad ideaalselt sinna Borderlandsi maailma.

Tegemist on ühe segase maailmaga ning tegelaskujud on veel segasemad ja jaburalt naljakad. Terava mõistusega ei hiilga neist eriti keegi. Kogu sellest kambast on ehk Fiona ja tema õde kõige nupukamad.

Kogu esimene episood on umbes kaks ja pool tundi pikk ning selle jooksul tuleb sul teha mitmeid otsuseid, mis jupikaupa ilmuva seeria edasist kulgu mõjutada võivad.

Teos pakub hulgaliselt lõbusaid jutuajamisi. Ja pettuma ei pea eriti ka need kes loodavad Borderlandsist tuttavat actionit ja multikastiilis verevalamist. Sest actionit ja verd leiab ka Talesis.

Foto: ekraanitõmmis

Tales from the Borderlands on vahelduseks üks lõbus komöödiamäng, kui seda muidugi mänguks nimetada annab. Pigem tuleks võib olla nimetada hoopis interaktiivseks TV-seeriaks. See nimetus sobib mängule oluliselt paremini.

Igaljuhul on esimene osa huvitav ja lõbus ning nüüd ei jää muud üle kui järgmist osa oodata, mis peaks kasutajateni jõudma uue aasta alguses.

Kui sulle meeldivad komöödiad, saad vabalt aru inglise keelest ja sul pole midagi selle vastu, et aegajalt otsustada kuidas lugu edasi läheb, siis soovitan kindlasti see omale hankida. Vahelduseks midagi lõbusat.

Info lapsevanematele

Talesi reitinguks on määratud PEGI 18. Mis siis tähendab, et see ei ole soovitatav alla 18 eluaasta vanustele. Nagu Borderlandsi sarjale omane, sisaldab ka see multikalikku vägivalda. Võrreldes põhiseeriaga on tulemus siiski veidi leebem. Siiski ei soovitaks ma antud mängu alla 14 eluaasta.

Tales from the Borderlands: Episode One – Zer0 Sum
Arendaja-kirjastaja: Telltale Games
Platvorm(id): PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Ilmumisaeg: eri platvormidel alates 25. novembrist kuni 3. detsembrini 2014 (teadmata ajal tulekul PS Vita ja OS X-i variandid)
Ülevaade tehtud: Xbox One'i variandi põhjal
Hinne: 9/10

HEA:

+ Suurepärase looga komöödiasari.
+ Lahedad tegelased.
+ Humoorikad dialoogid.
+ Autentne Borderlandsi maailm.

HALB:

- Valikute tegemise aeg on vahel liiga lühike, võiks olla pikem.