Loomulikult olid paljud neist mängudest tol ajal rasked ja keerukad. Nii on ka Spectra midagi, mis nõuab osavust ja kannatust. Pingutusi kroonib parem tulemus ekraanil ja loomulikult pakutakse ka ajastusse sobivat muusikat kõrvale, kirjutab M Kuubis.

Spectra on siis 8bitine rallimäng, kus on kümme 4minutilist rada, millel omakorda on veel lisaks ka raskem hardcore-variant. Kahjuks ei ole ma suutnud siiani vahet teha, millal mängin tavalist varianti ja millal hardcore'i, sest parajalt rasked tunduvad nad ühtemoodi.

Ning kuigi õpetuses näidatakse et Y-nuppu kasutades peaks saama siis tavalise ja hardcore'i vahel vahetada, ei anna mäng sulle ekraanil kuidagi märku, kumb variant nüüd siis aktiivne olema peaks. Ainuke vahe, mida ehk märkad, on see, et rada on erinev.

Kuid nagu ma juba kirjutasin, siis tunduvad mõlemad variandid üsna ühtemoodi rasked olevat. Ja iga uue rajaga aina põrgumoodi keerulisemaks ja raskemaks lähevad.

Lisaks sellele, et raskusastme vahel on raske vahet teha, on unustatud veel üks asi – edetabel. Üks korralik arcade-mäng peaks siiski sisaldama ka edetabelit, kus siis oma tulemusi sõprade omadega võrrelda saaksid.

Miks seda ei ole, jääb mulle siinkohal nüüd küll täielikult arusaamatuks. Võib ehk vaid loota, et arendaja laseb välja uuenduse, mis selle vea parandaks. Niikaua kui seda aga tehtud pole, saab mingil määral teatud tulemusi võrrelda Xbox One'il Game hubis.

Kui oled üks neist, kes igatsevad taga vanu arcade-mängukesi ja -väljakutseid, siis on tegemist sobiliku teosega, mida proovida. Eriti, kui sulle tulevad parajasti sõbrad külla, kel samuti armastus 80ndate arcade'i vastu. Siis on päris mõnus sõpradega võistelda.

Kahjuks või õnneks sellega kogu lõbu aga ka piirdub. Puhas väljakutsete ja võistlemise rõõm, ei midagi rohkemat. Hindeks annaksin 7 või lausa koguni 8 punkti, aga kuna puuduvad edetabelid, siis saab SPECTRA seekord minult ainult 6 punkti.

Info lapsevanematele:

Kui soovid oma lapsele tutvustada arcade-mänge oma lapsepõlvest ja su laps ei karda väljakutseid, siis võib seda julgelt tutvustada. Vähemalt võid kindel olla, et ei karga kusagilt nurga tagant mõni paljas tüdruk või kirvemõrtsukas välja. Ei mingit vägivalda, puhas võistlemise rõõm. Ja miks mitte koos maha istuda ja vaadata, kes siis osavam on. Kes teab, äkki on see just see mäng, kus isa või ema ükskord ometi osavam on.

HEA

+ Puhas 1980ndate stiilis arcade
+ Keeruline ja raske

HALB

- Keeruline ja raske
- Puudub edetabelite süsteem
- Raskusastet ei ole ekraanil näha

HINNE: 6/10

Platvorm(id): PC, Xbox One
Ilmus: 10. juuli 2015
Arendaja/levitaja: Gateway Interactive
Ülevaade valmis: Xbox One'i variandi põhjal