Pildipankades nagu Shutterstock või Corbis olevad tasulised fotod leiavad läbi litsentsi ostnud ettevõtete veebilehtede oma tee Google'i otsimootorisse ning sealt edasi kõikvõimalikesse blogidesse ja sotsiaalmeediakanalitesse, selgitab Photopointi ajaveeb.

"Kui nad nagunii kasutavad, miks siis mitte neil seda lubada – aga nõnda, et me sellest võimalikult palju kasu saaksime." Ilmselt nõnda mõtles üks maailma suurimaid stock image'ite portaale Getty Images.

See pildipank tegi eile huvitava sammu olukorraga kohanemiseks ja lansseeris võimaluse tasuliste fotode tasuta manustamiseks (ingl embed).

Getty Imagesi fotode manustamine toimib sarnaselt YouTube'i või Vimeo videote näitamisega veebilehtedel ja sotsiaalmeediakanalites.

Esmalt tuleb Getty veebilehel soovitud foto juurest kopeerida manustamiskood, mis tuleb siis lisada enda blogisse või veebilehele. Olemas on ka jagamisnupud Twitteri ja Tumblr'i jaoks.

Manustatud foto kuvatakse vastavas kohas koos infoga foto autorist ning veebilehest Getty Images. Samuti on allääres nupud, mille abil saab pilti taaskasutada.

Tuleb mainida, et sellist manustamisvõimalust ei ole lisatud mitte kõikidele, vaid teatud osale Getty pildipangas olevatest fotodest.

Samuti ei tohi fotosid manustamise teel kasutada ärilisteks eesmärkideks nt ettevõtte, kaupade või teenuste reklaamimiseks. 

Ülalolev foto on illustratiivse eesmärgiga ega pärine Getty pildipangast, vaid hoopis Wikimedia Commonsist.