Maakatastri kiirpäring on veebiteenus, mis laseb maakatastrist huvipakkuva katastriüksuse ehk maatüki andmed ja kaardi leida. Otsida saab katastriüksuse tunnuse, aadressi ja asukoha alusel.

„Populaarne maakatastri kiirpäring läbis põhjaliku uuenduskuuri. Uuendati kasutajaliidese disaini ja otsingumootorit, lisaks on mobiilsetes seadmetes kiirpäringu kasutamine senisest märksa mugavam,“ tõi Maa-ameti katastri registriosakonna nõunik Alo Kotka näiteid uuendustest.

„Kui mobiilis on lubatud asukohamääramine, saab lisaks aadressile või katastriüksuse tunnusele teha päringu enda asukohas oleva katastriüksuse andmetesse."

Maakatastri kiirpäringu abil saab teavet ühe või korraga mitme katastriüksuse kohta. Samuti on nüüd võimalus rakenduse poole pöörduda koordinaate kasutades ja jagada katastriüksuse andmeid sotsiaalmeedia kanalites.

Leitud andmed ja kaardi saab välja printida korrektse eelkujundusega. Rakendus on kasutusel nii eesti- kui ka ingliskeelsena.

Senise kiirpäringu kasutajatel on soovituslik oma süsteemid aasta jooksul uuele päringukujule üle viia, ehkki olemasolevad eelmisel kujul konkreetse katastriüksuse detailandmete vaate poole pöördumised jäävad toimima.

Maaregistri kiirpäringu uue tarkvara versiooni valmistas Maa-ameti tellimusel AS Datel.