Nüüd, kolm ja pool aastat hiljem, on õnneks Ubisoft mängust siiski uuendatud versiooni toonud ka PS4 ja Xbox One'i konsoolidele, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Kuigi teose visuaalne pool ei ole täna mitte midagi jalustrabavat ning uue põlvkonna mängude graafikaga väga võrrelda ei anna, siis on tänu kõrgema resolutsiooniga tekstuuridele ja teistele visuaalsetele parendustele tegemist täiesti arvestatava graafikaga.

Pealegi selle mängu head omadused ei peitu üldsegi mitte selle visuaalses pooles, vaid hoopis mänguloos ja -mehaanikas.

Assassin’s Creed Rogue pakub veidi teistsugust peatükki Assassin’s Creedi mänguseerias, kus ühest salamõrtsukast saab hoopis nende halastamatu jahtija.

ekraanitõmmis

Tegevus toimub 18. sajandil Põhja-Ameerikas, keset järjekordset sõda. Noor ja paljutõotav Assassin’s Creedi vennaskonna liige Shay Patrick Cormac avastab enda jaoks, et vennaskonna tegevus ei ole üldsegi nii õilis ja omakasupüüdmatu nagu ta alguses arvas.

Kuna nende tegevuse tõttu hävinevad linnad ja hukkuvad sajad tuhanded süütud inimesed, otsustab Cormac salamõrtsukate vennaskonnale selja pöörata.

Loomulikult püüavad tema endised kaaslased seepeale aga tülikast Cormacist igaveseks vabaneda. Seekord on aga õnn siiski Cormaci poolt ning peale paranemist otsustab ta liituda Templaritega ning asub halastamatult jahtima oma endiseid kaaslasi.

Ühesõnaga kõnealuses loos on vahelduseks hoopis salamõrtsukate vennaskond see “pahade poiste” kamp ning Templarite asemel tuleb hoopis Assassin’s Creedi liikmeid teise ilma saata.

Ei ole see salamõrtsukate seltskond sugugi nii puhtad paipoisid nagu mõnes teises mängu osas on seda välja lastud paista, leidub nendegi hulgas korruptsiooni. Tegemist on lihtsalt ühe ja sama mündi kahe erineva poolega.

ekraanitõmmis

Mängumehaanikast rääkides, siis loomulikult on tegemist veel selle vana hea tuttava Assassin’s Creed seeriast tuntud mehaanikaga, ei midagi uut nagu Assassin’s Creed Origins pakkus. Vastupidi, vana hea kindel töötav süsteem oma plusside ja vigadega, millele võib kindel olla, et see töötab täpselt selliselt nagu sa seerias juba harjunud oled.

Kokkuvõttes võib uuendatud Assassin’s Creed Rogue’iga igati rahule jääda. Suurepärane mäng, mis pakub head lugu, tuttavat ja töötavat mängumehaanikat ning mis peamine - selle uuendatud versiooni juures ei kohanud ma kogu oma mängu jooksul mitte ühtegi viga. Kõik töötas täpselt nii nagu töötama pidi ja kogu mäng jooksis sujuvalt.

Rogue on kindlasti üks väärt asi, mida peaksid mängima, kui sa seda varem teinud ei ole. Eriti juhul, kui sulle meeldis Assassin’s Creed IV: Black Flag koos sealsete merelahingutega.

Rogue on Black Flagi kõrval üks parimaid Assassin’s Creedi mänge, mida ma kunagi mänginud olen. Mis peamine, ma ei jäänud seejuures kordagi magama, nagu seda Assassin’s Creed Originsi puhul kahjuks korduvalt juhtus.

Lisaks maksab Assassin’s Creed Rogue Remaster ainult 30 eurot, selle hinna eest saate omale igavesti laheda mängu mängimiseks, nii et soovitan kindlasti.

Info lapsevanematele: Assassin’s Creed Rogue sobib PEGI reitingu järgi alates 18. eluaastast, kuid tegelikult sobib see siiski ka noorematele. Tegemist on tüüpilise Assassin’s Creed seeriatest tuttava mängustiiliga ning kui olete varasemaid teoseid oma lapsel mängida lubanud, siis ei ole ühtegi põhjust neile ka seda teost keelata.

ekraanitõmmis (M Kuubis)