Kui vastad jaatavalt, siis rõõmusta ja hõiska nüüd, sest sinu vajadustega on valmis arvestama äpp, mis loodud Androidi- ja Apple'i nutiseadmetele.

Clean Reader ei aita küll räpparite või filmide, küll aga raamatute puhul. See on mõeldud kirjandustekstide "puhastamiseks", et roppustest mitte hooliv lugeja nendega mugavamalt tutvuda saaks.

Nii et kui Kaur Kenderi või Peeter Sauteri looming, või näiteks Ruitlase "Naine", sinu jaoks liiga inetu on, saab ka sellest asja, et vähemalt tutvust teha! Loomulikult eeldusel, et saad kasutada digikoopiat.

Äpi autorid on USAs Idahos elav abielupaar Jared ja Kirsten Maughan, kes tahtsid oma noort lugemislembest tütart innustada "tõsisemaid" raamatuid proovima, kuid olid häiritud roppusrohkusest, millega paljud teosed silma paistavad.

Foto: ekraanitõmmis

Mauganid ei tegelenud arendustööga ise, vaid pöördusid rakenduses tekste "puhastava" filtri loomiseks Page Foundry poole. Selle tulemusel valmis äpp, mis teksti ajutiselt tsenseerib ja pakub isegi nelja "puhtusastet": filter välja lülitatud, puhas, puhtam ja täiesti puhas.

Kuidas neist filtritest kasu on, jääb igaühe enda proovida. Küll aga on säärane lugemisäpp tänapäeval kindlasti vajalik, kasvõi tõesti selleks, et nooremale lugejale midagi tutvustada, ilma samal ajal piinlikkust tundmata.

Clean Reader on tasuta ja selle võid hankida kodukalt või ka muidugi rakendusepoodidest.

Foto: ekraanitõmmis