Selline tulemus on igatahes rekord. 2000. aasta valimistel sai Putin 52,94% häältest, 2004. aastal 71,31% ja 2012. aastal 63,6%.

Kui Putin oma neljanda valitsemisaja lõpuni ametis vastu peab, siis saab temast kõige pikaajalisem Venemaa juht pärast Jossif Stalinit.

Forte uuris, mida inimesed Putini kohta enim guugeldavad (Google'i otsimootori abil küsivad) ja püüab neile küsimustele vastata.

Kas Putin on abielus?

Teadaolevalt mitte. Tema ligi 30 aastat väldanud abielu Ljudmila Putinaga lõpes 2013. aasta juunis ehk umbes kuu enne nende nn pärlipulma.

On kõmutatud, et Putinil oli seejärel suhe iluvõimleja ja poliitik Alina Kabaeva'ga, kuid see on ametliku kinnituseta.

Kas Vladimir Putin on vasakukäeline?

Ei.

Kas Putin on rikas?

Putini aastane presidendipalk on umbes 91 000 eurot, aga uskuda võib, et tema varandus on tunduvalt suurem, kuigi avalikkuse eest kaua ja hoolega varjatud. Putinil on eri andmetel 32-57 miljardit eurot, mis teeb temast likviidse vara poolest maailma rikkaima mehe.

Kas Putin on surnud?

On väga tõenäoline, et ikka elus. Kuuldused Putini surmast ringlevad aga juba alates 2015. aastast, kui ta kümneks päevaks avalikkuse eest kadus.

Miks Putin naeratab?

Miks inimesed ikka naeratavad: on rõõmus ja/või tahab naeratada.

Miks Putin toetab Süüriat?

Süüria on Venemaa jaoks strateegiliselt väga tähtis: seal on kaks Vene sõjaväebaasi ning Bashar al-Assadi valitsus on olnud tähtis ja ustav liitlane.

Kui Süürias puhkes 2011. aastal sõda, siis Venemaa toetas Assadit, kuid sekkus alles 2015. a septembris, et viimast võimul hoida ja samuti USAd takistada selles piirkonnas kõiki eesmärke täitmast.

Kas Putinil on poeg?

Ei, hoopis kaks tütart.

Kas Putin räägib inglise keelt?

Jah, teda on filmitud soravalt inglise keeles rääkima. Ta pressiesindaja Dmitri Peskov on väitnud, et Putin parandab vahel isegi tõlke, kui nad oma tööga piisavalt hästi hakkama ei saa.

Kas Putinile meeldib USA president Donald Trump?

Seda oskab öelda ilmselt ainult Putin ise, kui temagi. Asjatundjad usuvad siiski, et Putini käsilased aitasid valimistulemusi mõjutades Trumpil presidendiametisse saada.

Kas Putin varastas Super Bowli sõrmuse?

New England Patriotsi nimelise NFL-i (ameerika jalgpalli) tiimi omanik Robert Kraft kohtus Putiniga 2005. aastal ja väitis hiljem, et näitas Putinile oma vägevat Super Bowli sõrmust, mille ta Putinile kinkis.

Kraft muutis oma lugu 2013. aastal ja hakkas rääkima, et Putin vaatas talle ulatatud sõrmust, pistis selle taskusse ja kõndis minema.

Putin teatas nädal hiljem vastuseks, et ta laseb Kraftile uue sõrmuse tellida, kui see Kraftile ja tiimile nii tähtis on.

Algne sõrmus valmis eritellimusel ja sellel on 124 karaadi väärtuses teemanteid.

Kas Putin keelustas internetimeemid?

Ta pigem soovitas nende loomisest hoiduda kui otseselt keelustas. See juhtus juba 2015. a.

Venemaa justiitsministeerium teatas möödunud aastal aga, et käsitleb Putini-teemalisi meeme kui "ekstremistlikku materjali".