Kõik need küsimused on endiselt vastuseta, aga üks on kindel: häkkeritel on Põhja-Koreas väga hea põli.

Reutersi allika sõnul kohtleb Põhja-Korea riiklik küberluure häkkereid kui kuningaid (või vähemalt kui kuningate kasse).

Nende päralt olla hiiglaslikud korterid pealinna uhkemates osades ja palju rohkem raha kui tavaline elanik eales unistada võiks. Veel parem: sellise ametikoha täitmises nähakse auasja.

See pole väga üllatav. Tavapärase sõja pidamine on väga kallis ja arvutite ajastu pakub palju võimalusi sihtmärkidele palju odavamalt häda teha.

Väga hea kohtlemine aitab häkkereid kindlasti ka omade poolel püsida, kui neid ei hirmuta mõte, et riigist pagedes võib midagi juhtuda mahajäävate lähedastega.

Enamik ilmselt väga ei tahagi pageda, sest neid on üsna noorest peast ette valmistatud riigi eest seisma. Võimulolijad lasevad neid ükshaaval andekuse põhjal valida ja välja treenida, alates 17. eluaastast.

Kurikuulsa Büroo 121 teenistuses olla 1800 kübersõdalast, keda peetakse riikliku sõjaväe eliitosaks. Aga nad ei tegutse avalikult, vaid läbimõeldud katte varjus (-firmad või -tegevus).

Igatahes nüüd teate, kuidas Põhja-Korea suudab oma väiksusest hoolimata kübermaailmas nii (au)kartustäratav tegija olla!

Muide, väidetavalt peavad sõjaka väikeriigi võimuesindajad küberrünnakut Sonyle "The Interview" ilmumise eest "õigustatud sammuks". Aga väidavad, et nende poiste töö see kallaletung polnud...

Lõpetuseks ka väike stiilinäide, milliste jumalavallatustega "Intervjuu" vaataja kokku puutub (Eesti kinolevis alates 30. jaanuarist):