Internetis valetame kindlalt kahe asja kohta: et oleme lugenud nõudeid ja tingimusi ja et oleme nendega nõus. Samas võib tingimuste hooletu läbilugemine või üldse lugemata jätmine kaasa tuua privaatsuse rikkumise, kirjutab Digitark.ee.

Chrome'i veebibrauseri uus laiendus TrueColours võimaldab kasutajal orienteeruda nõuete ja tingimuste kõige tähtsamate punktide vahel.

Iga kord, kui mõnes veebikeskkonnas kontot luua, peab nõustuma teenusepakkuja nõuete ja tingimustega, mis on tavaliselt pikk ja keeruline jada teksti. Seetõttu võivad olulised reeglid ja eeskirjad kahe silma vahele jääda.

TrueColours-plugin Stabilo’lt on loodud Saksamaal, eesmärgiga teavitada kasutajaid olulistest tingimuste punktidest. Hetkel töötab see vaid saksakeelsetel lehtedel, aga ingliskeelne versioon on tulemas mõne kuu jooksul.

Pärast TrueColours-laienduse veebibrauserile lisamist toimib see nii hoiatusabinõuna kui ka markeerib vajalikku informatsiooni.

See plugin liigitab informatsiooni tähtsuse järjekorras ning toob välja kõige olulisema osa tekstist värvidega: roheline – märkimist vääriv, kollane – küsitava sisuga, punane – ülioluline.

TrueColours-laiendus on juba kasutusele võetud kahekümnel kõige populaarsemal Saksa veebilehel. See plugin on saadaval Google Chrome'i veebipoes ja TrueColoursi veebilehel.

Ühtlasi on ka iOS-i kasutajal seda rakendust võimalik Apple'i nutitelefoni alla laadida. Lisaks saavad kasutajad seda ise täiendada.