Minecrafti puhul on paljudel tekkinud küsimus: kuidas tavapärases mõttes videomängu mitte meenutav videomäng ometi nii populaarne olla saab. Sellel pole ju konkreetset sisu (tasemeid, missioone vms), vaid tegevused tuleb endal välja mõelda.

Forte on sellele tähtsale küsimusele juba nii veebis kui ka EPL-i kaudu ammendavalt vastanud. Nimelt vabaduses peitubki asja võlu ja kes ikka kindlamalt piiritletud sisu tahab, leiab Minecraftis tänapäeval ka seda.

Tore on siiski kuulda, et veebipõhist keskkonda käigus hoidva ja arendava firma Mojang kalli raha eest ära ostnud Microsoft on huvitatud veel rohkem kindlapiirilist sisu pakkuma.

Ja mis veel toredam – seda on kutsutud looma ameeriklaste firma Telltale Games, kes on loopõhiste videomängude alal vaieldamatult üks tuntumaid ja tähtsamaid tegijaid maailmas.

Väärt tegijaid on muidugi rohkemgi, aga just Telltale on ühena vähestest suutnud loovestmise kunstile rõhudes ka palju kiitusi ja kommertsedu nautida.

Telltale tõestas, et kunagi hiirekliki-seikluste ja rollikate kujul populaarsust nautinud loopõhised mängud ei hakka sugugi ajaloo prügikasti kaduma või kitsale nišile mõeldud tooteks muutuma.

Foto: tootja

Telltale'i tiim on väga viljakas. Nad on hiljuti taas paar uut sarja välja toonud (Tales from the Borderlands, Game of Thrones). 2015. aastal lisandub neile siis Minecraft: Story Mode, samuti jupikaupa nagu firmal tavaks.

Story Mode'i ei liideta siiski Minecrafti tavakeskkonnaga, vaid seda hakatakse pakkuma eraldi sarjana. Loo areng põhineb suuresti inimese valikutel, see on lähenemine, mida Telltale on ikka kiiduväärselt kasutada osanud.

Algupärast Minecrafti arendav Mojang kinnitab muide, et pole ametliku "loo" koostamisest üldse huvitatud, nii et Telltale'i kraam lihtsalt eksisteerib samas aegruumis. Ja edu korral võib alasarju ehk juurdegi tekkida.