Aga kust Maps oma värsked liiklusandmed võtab, et teaks kasutajat näiteks ummikute kohta hoiatada?

Loomulikult neilt, kes on liiklusolusid just ise kogenud: inimesed ise. Nii Androidi kui ka Apple'i nutiseadmed edastavad reaalajas oma füüsilise asukoha andmeid – valik, mis on vaikimisi sisse lülitatud.

Selle saab ka välja lülitada, aga mitmed firmad on muidugi väga huvitatud, et sa seda ei teeks. Seda liiklusinfo kogumise kõrval ka näiteks asukohaga seotud reklaamide kuvamiseks.

Sestap kiusavad nad sind ettepanekuga asukohateenused sisse lülitada näiteks iga kord, kui Mapsi avad. Ja paljudel juhtudel need jäävadki aktiivseks, kuna inimestel pole meeles neid taas välja lülitada.

Nii siis paljud inimesed Google'ile andmeid saadavadki. Tarkvara paneb info kokku ja otsustab selle põhjal, milliseid teavitusi kasutajale liiklusolude kohta saata.

Muidugi võrdleb tarkvara hetkeandmeid ka statistikal põhineva tavapärasega, mis võimaldab kinnitada, kas liiklus on hetkel aeglane või normaaltempos liikuv. Lisaks on kasutusel info teistest liiklusäppidest nagu Waze.

Jah, see tähendab, et kui kõik järsku oma nutiseadmes asukohateenused välja lülitaksid, siis jääksid Maps ja sarnased rakendused liiklusinfo edastamisega hätta.