Suurim üllatus oli vast U2 värske albumi "Songs of Innocence" ilmumine ja et see iTunesi kasutajatele tasuta on. Nii neile, kellel e-poe konto juba on, kui ka neile, kes selle uudist kuuldes luua otsustavad.

Pealtnäha saadab "Songsi" esialgu edu. Kaks miljonit iTunesi kasutajat laadisid selle esimese kolme ööpäeva jooksul alla ja nõudlus kasvas ka hoobilt U2 varasemate, tasuliste väljalasete vastu.

Kaks miljonit on kõigest 0,25% iTunesi kasutajaskonnast, aga paljud väldivad ka võimalikke allalaadimis-järjekordi või ülekoormatud servereid. Nii et huvilisi jagub ilmselt ka edaspidi.

Yahoo Tech avaldas aga intrigeeriva loo selle kohta, kuidas tasuta U2 album iTunesi kasutajaid vihastab.

Nimelt ei saa kingitust päriselt vältida: teos ilmub sinu Maci või nutiseadme muusikakogus ostuna nähtavale ka siis, kui seda alla ei laadi (iTunes in the Cloud purchase).

Seda saab peita, aga mitte kustutada, mis ei meeldi paljudele sugugi. Inimesed tahavad oma muusikakogude üle võimalikult palju kontrolli omada, aga Apple tahab seda isegi rohkem ega nõustu kompromissideks.

[HILJEM LISATUD] Virisejaid kogunes piisavalt palju, et Apple otsustas väljastada "Songs of Innocence'i" iTunesi-kogudest eemaldamise abilise. Kui albumi eemaldad ja hiljem ümber mõtled, tohid kuni 13. oktoobrini siiski selle Apple'i kaudu uuesti tasuta hankida.

Foto: AP (U2 uus album "Songs of Innocence")

Albumi kohta

Apple'iga ennegi koostööd teinud megabändile on see juba kolmeteistkümnes album, liider Bono väitel nende "isiklikeim üldse". See sisaldab 11 lugu, vinüüli puhul 12, deluxe-väljalaskes koguni 15.

Album on kuni 13. oktoobrini vaid Apple'i teenuste vahendusel kättesaadav – iTunes, iTunes Radio, Beats Music.

Esimene singel kannab nime "The Miracle (Of Joey Ramone)", huviline võib vaadata, kuidas U2 esitas seda Apple'i pressiüritusel USAs 9. septembril: