Põhjus oli veas, mis pakkus kasutajatele automaatselt, vaikimisi, et nende postituste staatus peaks olema avalik (ingl public). Inimestel on võimalik oma ajajoonele postitatavate materjalide puhul – pildid, jutt ja nii edasi – valida, kellega nad postituse sisu jagada soovivad: kas ainult oma sõprade nimekirjas olijate või kogu Facebookiga.

„Me parandasime vea ja oleme alates tänasest kõiki, keda viga puudutas, teavitanud ja palunud neil oma selles ajavahemikus tehtud postitused üle vaadata,“ teatas Facebooki privaatsusjuht Erin Egan eilses avalduses.

Ars Technica kirjutab, et Facebooki tehnikud avastasid vea ja peatasid privaatsete postituste automaatselt avalikeks tegemise 22. mail, ent neil kulus veel umbes viis päeva (27. maini), et kõigi veast mõjutatud ehk automaatselt avalikuks tehtud postituste privaatsusseadeid tagasi muuta. Facebook muutis pärast vea avastamist kõigi 14 miljoni inimese 18.-22. mail tehtud postitused tagasi privaatseteks – ka need, mis olid avalikuks mõeldud, ütles CNN.

Viga tekkis seetõttu, et arendajad olid loomas ja testimas uut viisi, kuidas fotosid ja muud ajajoonel näidatavat sisu jagada ning ekslikult loodud uue seadistuse tõttu juhtuski nii, et kõik uued postitused läksid automaatselt avalikuks.

Viga mõjutas kasutajaid üle kogu maailma, teatas Facebook eilses avalduses. Ettevõte vabandas.