Koos konverentsi algusega räägitakse üha rohkem Apple'i plaanidest, mida nad võivad seal avalikustada. Usutavasti tulevad esitlemisele iOS 8 ja OS X 10.10, kirjutab Kiip.ee.

Värske kõlaka kohaselt kavatseb Apple iOS 8-s kopeerida kahe konkurendi, Microsofti ja Samsungi, poolt kasutatud tarkvaralist lahendust kahe rakenduse kõrvuti kasutamiseks.

Väidetavalt pakub uus süsteem võimalust rakendused kõrvuti käivitada. Nimetatud funktsiooni on Apple'ilt oodatud juba aastaid, kuid senimaani on firma leidnud, ettahvelarvutid ei ole sääraseks kasutuseks mõeldud.

Samas kasutavad Microsoft ja Samsung enda tahvelarvutite reklaamides sõnumit, mis viitab sellele, et just tänu selle funktsiooni puudumisele on iPad halvim tahvelarvuti turul.

Kahe rakenduse kõrvuti kasutamise funktsioon töötaks esialgu vaid 9,7-tollisel iPadil.

Lisaks kahe rakenduse kõrvuti kasutamisele toetab uus süsteem väidetavalt ka XPC'd ehk parendatud rakendustevahelist suhtlust. See annab arendajatele võimaluse rakenduste vahel failide vahetust hõlbustada.

Samas rõhutab kõlaka algataja 9to5Mac ajaveebis, et kuigi allikad viitavad mainitud funktsioonidele, ei või nad iOS 8 jõuda kas koheselt või üldse.