Avalikkus pole aga kuigi hästi kursis sellega, et kui palju mobiilimakseid tehakse. Ilmselt nii palju ei tehta, et paljud tahaksid konkreetsete arvude najal uhkeldada.

Üht-teist on siiski hiljuti meediasse pudenenud. Samsung Pay sai sel kuul kolmeaastaseks ja Samsung teatas uhkusega, et teenus on vahendanud juba 1,3 miljardit makset.

Samsung Pay toimib hetkeseisuga 25 riigis kuues maailmajaos, meile kõige lähemal riikidest Venemaal ja Rootsis.

Kolme aastaga 1,3 miljardit tehingut lõlab nagu suur arv, kuid Apple'iga võrdluses see siiski kahvatub.

Apple teatas hiljuti nimelt, et nende teenus Apple Pay vahendas tänavuse aasta teises veerandis miljard makset. See on võrreldav Samsungi kolme aasta tulemusega, kuigi Apple Pay pole rohkem levinud (29 riiki, sh mõni väike territoorium nagu Isle of Man ja San Marino).

Apple'i ja Samsungi lahenduste võrdlus on tegelikult ebavõrdsetel alustel, sest viimane suudab tavalise pangakaardi magnetribana toimida, mispuhul maksed lähevad tavamaksetena kirja. Mis tähendab, et neid võib olla palju rohkem kui 1,3 miljardit, mida tootja välja tõi.

Kokkuvõttes võib nentida, et mobiilimaksete valdkond on endiselt suuresti saladuskatte all viibiv, milles osalejad oma edusammude või läbikukkumiste kohta midagi täpselt eriti paljastada ei taha.

Küll on arusaadav, et valdkonnal on tohutult kasvupotentsiaali. Näiteks Indias on mobiilimaksed hetkel umbes 170 miljardi euro suurune turg, aga see võib järgmise viie aasta jooksul analüütikute hinnangul täitsa vabalt viiekordistuda.