Nad pildistavad ja filmivad mälu täitumiseni kõike enda ümber, tormavad aku tühjenemiseni YouTube'is ühelt idiootselt videolt teisele ning otsivad Google'ist täpselt seda, mis parasjagu huvi pakub, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Sellesse liistakasse mahub terve maailm kogu oma hüvede ja pahedega ning sellest hetkest, kui laps vähegi tähti sõnadeks seada oskab, on tema jaoks kõik uksed valla.

Erinevalt päris-elu ööklubidest või kasiinodest ei ole veebilehtedel turvamehi, kes sisenejate vanust kontrolliks. Kuidas siis puuteekraane näppivaid pisipõnne tahvelarvutis ja internetis ohjes hoida?

Esiteks olgu öeldud, et luku ja riivi asemel on kõige aluseks siiski kasvatustöö.

Sarnaselt reaalse eluga, kus me selgitame lastele, et nad ei suhtleks võõraste onudega vaid mängiksid enda sõpradega ning et nad ei läheks koduõuest liiga kaugele.

Samamoodi tuleks lastele selgitada ka käitumist ja liiklemist tahvelarvutis ja internetis ning kokku leppima kindlad reeglid. Siis võib loota, et lastest kasvavad vastutustundlikud inimesed, kes ka luku ja riivi puudumisel õige ja vale vahel valida oskavad.

Mõnikord on aga tarvis rakendada konkreetsemaid meetmeid. Tahvelarvutite ja nutitelefonide jaoks on olemas üsna palju rakendusi, mis võimaldavad vanematel silma peal hoida laste tegevusel tahvelarvutis ja internetis ning seda kõikmõeldavatel viisidel piirata.

Need rakendused on leitavad märksõna "Parental app" abil. Kuna Archose ChildPad-seeria tahvelarvutitel on selline rakendus juba ostes olemas, siis vaatamegi esmalt ühe sellise rakenduse funktsioone ja võimalusi just selle tahvelarvuti näitel.

Tahvelarvutisse Archos ChildPad on paigaldatud tarkvara nimega Mobile Parental Filter. See lubab piirata liikumisvabadust internetis.

Loe täisteksti saidil Photopointi ajaveeb!