See ei olnud midagi sellist, mis olnuks omane vaid näiteks USA kasutajatele, vaid kustutusvõimaluse kadumist sai kogeda ka siinsamas Eestis.

Nagu Venturebeat vahendab, jõudis see USA säutsusfääri lausa tosinatel kordadel. Valik "Kustuta" oli paljudel kasutajatel rippmenüüst lihtsalt kadunud. Tõsi, mobiiliversioonis ja Facebooki rakendustes oli see jätkuvalt alles, muudatus puudutas desktopiversiooni.

Postitustest oli küll võimalik tegelikult jätkuvalt lahti saada, aga palju keerulisemalt - selleks pidi kasutaja avama oma tegevuslogi ja kustutama postitusi sealtkaudu. Võimalik, et tegevus oli tehtud keeruliseks selleks, et mõned kasutajad seda võimalust välja ei nuputaks, spekuleerib Gizmodo. Hiljem ilmus siiski kustutusvalik rippmenüüsse tagasi.

Ei saa välistada, et Facebook katsetas plaanitavat uut muudatust ilma kasutajaid teavitamata. Põhjusi, miks sotsiaalmeediaplatvorm peaks tahtma postituste kustutamist raskendada, on küll ja küll. Esiteks kasutatakse vanu poste peaaegu kindlasti reklaamialgoritmides ja nende põhjal luuakse ka nn. mälestustepostitusi.

Teisisõnu, Facebook on huvitatud, et inimesed postitaksid võimalikult palju ja jätaksid kõik postitatu ka üles. Venturebeat spekuleeris veel, et see võis olla ka küüniline temp suunata inimesi rohkem Facebooki mobiiliversiooni kasutama. Lisaks hoiab hoiab sotsiaalmeediasait niikuinii kontode andmeid mõnda aega pärast seda alles, kui inimesed on kustutusnuppu vajutanud.